Primăria Florești a dat undă verde unui proiect imobiliar cu 300 de apartamente al constructorului Vasile Salanță. Riveranii și consilierii USR/PLUS acuză că sunt blocuri între case
ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - iul. 01, 2021 0 1934
Planul Urbanistic Zonal pentru construirea a 7 blocuri pe strada Abatorului din Florești a fost acceptat de Consiliul Local din Florești. Proiectul a fost adoptat cu 11 voturi ”pentru” și 7 voturi ”împotrivă”. El mai fusese amânat la o ședință precedentă la care multe dezvoltări propuse în comună au fost respinse. Consilierii USR au condamnat acceptarea proiectului imobiliar cu peste 300 de apartamente arătând că zona în care este propus e una de case. Riveranii de la case au anunțat că vor merge în instanță. Beneficiarul investiției sunt firmele Cristal Turism si Somesul Cald Productie deținute de constructorul Vasile Salanță.
Cu o zi înainte de ședința Consiliului Local din Florești, consilierul USR PLUS Marius Todoran a anunțat pe Facebook că se întorc blocurile între case în comună, după ce comisia de urbanism a consilierilor locali a avizat favorabil construirea celor 7 blocuri – Subsol+Parter+3 Etaje+Etaj retras – pe strada Abatorului, în imediata vecinătate a unui ansamblu de case cu regim de înălțime Parter și Etaj. În proiect este prevăzută și o grădiniță. „Se pare ca razboiul împotriva dezvoltării haotice din actuala administrație a luat sfârșit”, semnala consilierul.
La ședința Consiliul Local Florești din 30 iunie, proiectul, al cărui beneficiari sunt firmele Someșul Cald Producție și Cristal Turism deținute de constructorul Vasile Salanță care dezvolătă și alte proiecte controversate în Cluj-Napoca, a fost aprobat de consilierii locali. Proiectul a trecut cu 11 voturi ”pentru” și 7 voturi ”împotrivă”.
În ședință a intervenit avocata beneficiarilor care a arătat că procedurile de consultare publică privind proiectul propus pe Abatorului nu au fost respectate, nici Primăria din Florești sau arhitectul șef al acesteia nu justifică oportunitatea lui, în plus e propus într-o zonă unde există probleme juridice legate de terenurile incluse în documentație. Ea a cerut amânarea proiectului și clarificarea tuturor aspectelor de legalitate ale acestuia. Consilierii nu au dat curs cererii.
Juristul Primăriei Florești, Alin Orza, a ținut să spună că toate argumentele de nelegalitate invocate nu stau în picioare, proiectul nu va putea fi atacat deoarece n-are avizul arhitectului șef al județului de către Prefectura Cluj, deoarece nu are nevoie de niciun alt aviz în afară de cele de la urbanismul din Primărie, nefiind în zonă centrală sau protejată.
„Gluma care mi-a venit în minte, lumina arhitectului șef a stins-o instanța, nu noi”, a intervenit Orza.
Legat de informarea publicului, consilierii locali din Florești au început să se contreze asupra faptului că vecinii de la case au știut de respectivul proiect. Cei de la PNL au spus că cetățenii au știut de proiect, cei din USR au arătat că ei i-au informat, avocata a arătat că, de fapt, au aflat în luna mai, de pe un gard.
Cei de la USR s-au interesat asupra studiului de trafic și a ceea ce spune despre încărcare adusă de proiect în zona Abatorului. Primarul Bogdan Pivariu a arătat că, de fapt, la dosar există studiu de trafic și studiu de însorire și că specialiștii din comisia sa consultativă i-au recomandat ca accesul în viitorul ansamblu să nu se facă pe lângă case.
Nici un comentariu
Scrie un comentariu
Articole similare
-
Primarul Bogdan Pivariu: S-a lansat licitația de execuție pentru școala nouă care se va construi în comuna Florești
sept. 19, 2024 0
-
Bucureştiul devine în octombrie capitala patrimoniului cultural european, se discută proiectele premiate în acest an în programul Europa Nostra, sunt două în România între care unul la Cluj
sept. 19, 2024 0