Închide

Primăria Feleacu face bani buni pe seama Consiliului Județean

ActualitateAdministrațieTop News by Cosmina Fernoaga - mai 20, 2015 1 588

Dacă administrația județeană vrea să se mai folosească de terenul obținut de la Consiliul Local Feleacu, pentru construcția depozitului de deșeuri, trebuie să plătească.  Neavând alternativă, într-o ședință de urgență plenul Consiliului Județean a acceptat condițiile impuse de administrația Feleacu. „Nu prea avem de ales și am acceptat să le plătim o redevență. Se va realiza o expertiză pe teren pentru a se stabili o valoarea. Suma rezultată va fi achitată în termen de 25 de ani”, a subliniat vicepreședintele Vakar Istvan. El a adăugat că inițial Comuna Feleacu avea pretenția ca administrația județeană să cumpere acest teren. „Nu aveam cum să justificăm oportunitatea unei astfel de achiziții, prin urmare au înțeles și reprezentanții comunei Feleacu și ne-au propus să plătim o redevență. Iar noi am fost de acord, însă acest lucru presupune să ne lase și ei să amenajăm o platformă temporară pentru depozitarea deșeurilor, până când vom fi în măsură să defintivăm depozitul ecologic de deșeuri”, a subliniat Vakar Istvan.

Presiunile comunei Feleacu asupra Consiliului județean au dat roade

Suprafața de peste 60 de hectare din zona Pata Rât, de pe teritoriul comunei Feleacu, a fost acordată în administrarea Consiliului județean încă de pe vremea când președinte era Alin Tișe, în scopul realizării unui depozit ecologic de deșeuri, unic, care să deservească întreg județul. Proiectul deșeurilor e blocat însă, din pricina neînțelegerilor pe care administrația județeană le-a avut cu constructorii, iar lucrările au fost abandonate. Așa se face că administrația județeană nu va fi în măsură, prea curând, să pună la dispoziția firmelor de colectare un depozit ecologic, iar mai grav este că a fost sistată și vechea groapă de la Pata Rât. Pentru că exista riscul ca administrațiile locale clujene să nu mai aibă unde să depoziteze gunoiul, Vakar Istvan a propus, împreună cu primarul Clujului, Emil Boc, să se realizeze o rampă temporară, exact pe locația pe care se construiește depozitul ecologic. Acesta a fost momentul în care Primăria Feleacu a conștientizat că e rost de făcut bani, impunând condiția ca administrația județeană să cumpere terenul. În final s-a ajuns la o așa zisă înțelegere, în sensul în care administrația județeană s-a angajat să plătească o redevență lunară, timp de 25 de ani, astfel încât Primăria Feleacu să aibă venituri constante de pe urma acestui teren.

Un comentariu

  1. astia de 8 ani inca nu sau inteles cu chiria pe teren.
    va dati seama ca pana se termina constructia mai dureaza 8 ani….
    oare la aia din cj nule e rusine seara aacasa de cate proiecte ratate au?

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.