Închide

Primăria din Turda vrea un aquapark de nivelul aquapark-ului Nymphaea din Oradea, cu bani europeni. În 2022 stabilește cât va costa obiectivul dorit lângă râul Arieș

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - ian. 12, 2022 0 649

Administrația locală din Turda a semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru un aquapark pe un teren de 10 hectare  cu societatea  Poliart, cea care a făcut parte din asocierea care s-a ocupat și de aquapark-ului Nymphaea din Oradea. Pentru realizarea obiectivului, Primăria intenționează să acceseze fonduri europene, în 2020, obiectivul a fost evaluat la 20 de milioane de euro, după discuții cu Ministrul fondurilor europene de atunci.

Consilierii din Turda au aprobat în 2021 un proiect de hotărâre care viza ”constituirea cu titlu gratuit a dreptului de superficie în favoarea Municipiului Turda, asupra terenului în suprafaţă de 100.000 mp înscris în CF nr. 65464, identificat cu nr. Cadastral 65464, aflat în proprietatea Asociaţiei Composesoratului de Pășunat Turda, pe o perioadă de 49 ani”. Constituirea acestui drept de superficie ”se face în vederea realizării de către Municipiul Turda, a unei investiţii turistice de agrement de tip Aquapark”, se arata în hotărâre. Amplasamentul a fost ales în urma mai multor verificări, aflându-se lângă râul Arieş, după cum a arătat presa locală.

Oficialii din administrația locală au anunțat că obiectivul ar urma să fie la nivelul aquapark-ului Nymphaea din Oradea. Primarul Cristian Matei a anunțat că în 10 ianuarie 2022 a semnat și contractul pentru realizarea studiului de fezabilitare și proiectului tehnic pentru acest aquapark cu Poliart, sociatate din Oradea care a lucrat și la proiectul aquapark-ului Nymphaea din Oradea. Primarul nu a precizat nici valoarea, nici durata contractului cu Poliart.

sursa foto: Aquapark Nymphaea Oradea (Facebook)

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare