Închide

Primăria din Florești caută constructor nou pentru modernizarea străzii Eroilor, arteră de pe care floreștenii se plâng că fac o oră și jumătate cu autobuzul până în Cluj-Napoca

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - ian. 25, 2022 0 175

Primăria din Florești a pus la punct documentația pentru reluarea șantierului de modernizarea a străzii Eroilor, o arteră  de peste 1 kilometru din comună începută în mandatul fostei administrații. După modelul din Cluj-Napoca, unde municipalitatea a lărgit la trei benzi de circulație artera majoră de trafic dintr-un cartier nou al orașului, Bună Ziua, administrația din Florești intenționează să lărgească strada Eroilor la 3 benzi de circulație, două din DN 1 spre Cetatea Fetei și una în sens invers. Săptămâna trecută s-a lansat și licitația pentru modernizare. Contractul este estimat la peste 8,5 milioane lei și o durată de 7 luni iar ofertele se depun în 9 februarie. Floreștenii s-au plâns anul trecut că le-a luat o oră și 20 de minute de pe Eroilor până la intrarea în Cluj-Napoca, cu autobuzul, mai ales având în vedere șantierul de pe respectiva stradă. Constructorii care se ocupau de șantier au decis la începutul lui 2021 să rezilieze contractul după ce Primăria nu s-ar fi achitat de obligații contractuale. De atunci șantierul este conservat în stadiul lăsat de constructori iar traficul se derulează anevoios.

 

La începutul lui 2022, Primăria din Florești a lansat licitația pentru reluarea șantierului de pe strada Eroilor, însă în condiții noi. Contractul implică lărgirea arterei la 3 benzi, trotuare, piste de biciclete, lucrări de acoperire a Văii Sănăslaului. Contractul este estimat la peste 8,5 milioane lei, termen de execuție de 7 luni iar criteriul de adjudecare este prețul cel mai scăzut.

Șantierul pentru modernizarea străzii Eroilor presupune și devieri de rețele electrice pe care Primăria și le asumă acum să le relocheze pe un contract separat.

„Din punct de vedere a amenajării celor trei benzi de circulație, se propune realizarea a două benzi de câte 3,25 metri pe sensul de la DN1 spre Cetatea Fetei și una pentru sensul invers. În momentul de față beneficiarul are în lucru un studiu de circulație iar în funcție de propunerile și concluziile acestuia se va stabili soluția finală de circulație la nivelul celor trei benzi. Se analizează soluția propusă prin această documentație precum și cele alcătuite din banda mediană pentru vireaje la stânga, respectiv circulație reversibilă în funcție de momentele zilei”, arată Primăria Florești în caietul de sarcini al licitației.

Primarul Bogdan Pivariu a anunțat că există finanțare guvernamentală pentru șantier și estima că în 2022 artera va fi complet modernizată.

În luna ianuarie 2021, firma Construcții Napoca, responsabilă cu lucrările de pe strada Eroilor, a reziliat contractul cu Primăria Florești.

De fapt, Primăria Florești a fost cea care nu și-a respectat obligațiile contractuale și nu a suportat relocarea rețelelor descoperite pe șantierul de pe strada Eroilor. Societatea Napoca Construcții a fost îndreptățită să rezilieze contractul din acest motiv și nu trebuie să achite Primăriei vreo penalitate, se arată într-o decizie a Tribunalului Specializat Cluj.

Primarul Pivariu a dat societatea de construcții Napoca în judecată, după ce aceasta a decis să rezilieze contractul pentru modernizarea străzii Eroilor din Florești. Inițial, primarul a mers de mai multe ori pe șantierul de modernizare și s-a filmat pentru a se arăta revoltat că societatea Napoca nu lucra pe șantier sau a ținut să spună că s-au constatat nereguli și s-au aplicat penalități de peste 1,2 milioane de lei.

 

(caiet de sarcini licitație)

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu