Închide

Primăria din Dej vinde ruina unui bloc la licitație pe jumătate de milion de euro

AdministrațieTop News by Mihai Prodan - iul. 19, 2018 0 640

Ruina unui bloc din Dej, neatinsă de o mistrie de mai bine de 20 de ani, s-ar putea vinde cu jumătate de milion de euro.

E vorba de faimosul în zonă bloc V02, ridicat până la nivelul structurii de rezistență, fără compartimentare, și neatins de vreun utilaj din 1996 încoace. Primăria din Dej e acum singurul proprietar, după ce a plătit lucrările executate către Ministerul Administrației și Internelor, iar acum vrea să scoată imobilul la licitație pe jumătate de  milion de euro.

Conform celui mai recent raport de evaluare, datat chiar cu data de azi, 19 iulie, terenul are o suprafață de 2.192 metri pătrați, formată din două parcele de teren – una de 1.147 ca spațiu verde, și o alta de aproximativ aceleași dimensiuni care pe hartă figurează ca o curte de construcții, plus structura de rezistență a demisolului, parterului și a șapte nivele din blocul V03, cu 50 de apartamente și magazine. Raportul arată că în Dej există un dezechilibru între cerere și ofertă – oferta fiind mai mare decât cererea – „datorat situației economice globale de la ora actuală”. În consecință numărul de tranzacții e relativ redus, „trendul prețurilor de tranzacționare / ofertare este de menținere, eventual de scădere”, arată raportul de evaluare. Valoarea de piață a fost estimată, pornind de la anunțuri de vânzare similare în zonă, la 374.000 euro, sau 1,72 milioane de lei, dar prețul de pornire a licitației este de 2,327 milioane de lei.

La origine blocul trebuia să fie unul pentru angajații MAI, urma să aibă 50 de apartamente, parcări și spații comerciale la parter.

 • Tags
  author photo two

  Mihai Prodan

  Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Cursuri de specializare la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

  Nici un comentariu

  Scrie un comentariu

  Articole similare