Închide

După ce un balcon s-a prăbușit în centrul Clujului, Primăria repară 10 clădiri din centrul istoric pentru că proprietarii n-au făcut-o

AdministrațieTop News by Actual de Cluj - aug. 29, 2015 2 810

Zece clădiri deteriorate din centrul istoric al Clujului ar urma să fie reparate și reabilitate cu bani publici.
E vorba de imobilele de pe strada Memorandumului 2 și 11-13, Samuil Micu 2, Ion Rațiu 7, Eroilor 12, Regele Ferdinand 37, piața Avram Iancu 6 și 10, și imobilele de pe strada Horea, la numerele 1 și 66. Lucrările de intervenție au fost calculate încă din iulie 2013, când a fost aprobat programul multianual de reparații al Primăriei Cluj-Napoca. Elementul comun al acestor imobile e că Primăria Cluj-Napoca e coproprietar, astfel că va trebui să aloce sume de la bugetul local pentru reparații.
Aceasta e a doua etapă de reabilitare a clădirilor din centrul istoric unde Primăria e coproprietar, după cea din 2013 – 2014, atunci au fost selectate alte 10 imobile care, prin nivelul de degradare, ajunseseră să pună în pericol sănătatea, viața și integritatea fizică a locuitorilor, ba chiar afectau calitatea mediului înconjurător. Proprietarii clădirilor ce urmează să fie reabilitate au fost notificați de Primărie, dar au ignorat obiligația de a face lucrările de intervenție în termenul legal de 12 luni. În 13 august Serviciul de Control Urbanism și Disciplină în Construcții a constatat prin procese verbale nerespectarea oblgiațiilor. „Apreciem că se impune adoptarea unei hotărâri de Consiliu Local prin care să se aprobe proiectarea și execuția lucrărilor de intervenție pentru reabilitarea structural-arhitecturală a celor 10 imobile, în numele și pe cheltuiala proprietarilor notificați”, arată Primăria într-un proiect de Hotărâre de Consiliu Local ce urmează să fie analizat săptămâna viitoare. Ulterior recepției lucrărilor de reparații Primăria Cluj-Napoca ar urma să recupereze banii de la proprietarii clădirilor.

Amintim, o bucată consistentă de balcon al unei clădiri din centrul istoric al Clujului s-a desprins, împreună cu o bucată din camera din vecinătate. Citește aici detalii Clădirea al cărei balcon s-a prăbușit se află pe lista celor ce ar urma să fie reabilitate.

11(9)

2 comentarii

Scrie un comentariu