Închide

Primăria cumpără prima locuință socială luxoasă de pe piață cu aproape 100.000 de euro

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - oct. 11, 2019 1 2219

Un apartament cu patru camere de aproape 80mp situat la etajul IV al unui bloc de pe strada Clăbucet nr.5 din cartierul Mănăștur a fost negociat de Primărie la aproape 1200 euro/mp. Este primul și singurul apartament pe care Primăria a reușit să îl achiziționeze de pe piața liberă, în urma unei licitații lansate în septembrie din dorința de a mări stocul de locuințe sociale din Cluj.

Proprietarii, Ioan și Viorica Man au cerut inițial pe apartamentul cu 4 camere suma de 111.250 de euro, însă în urma evaluării expertului contractat de Primărie și a negocierilor suma a scăzut la  94.400 de euro. Adică Primăria a plătit circa 1186 de euro per metru pătrat pentru respectivul apartament din Mănăștur care însumează peste 79 mp.

Licitația Primăriei implica achiziția a 32 de apartamente de pe piața liberă cu 1,2,3,4  camere pentru a le transforma în locuințe sociale. Contractul fusese estimat la  10,2 milioane de lei ( 2,1 milioane de euro).

Acum, Consiliul Local urmează să certifice prima achiziție, urmând ca municipalitatea să reia procedura pentru a mai cumpăra și alte locuințe.

În luna iunie, Primăria își arăta intenția să cumpere apartamente doar cu 1,2 sau 3 camere, având în vedere că ele vor intra în circuitul social. În momentul în care s-a lansat achiziția, pe listă au fost incluse apartamente de la o cameră la 4 camere. Adică: 8 apartamente cu o cameră, 10 cu 2 camere, 6 cu 3 camere (minimum 66 mp), 6 cu trei camere (minimum 74 mp) și 2 cu 4 camere (minimum 86 mp), cu mențiunea că se acceptă derogări de -25% pentru suprafața utilă a apartametelor ofertate.

La licitație puteau participa orice proprietari care cereau prețuri sub 1404 euro metrul pătrat.

Primăria dă drumul procedurii de achiziție de locuințe de pe piață

 

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.