Închide

Primăria cumpără prima locuință socială luxoasă de pe piață cu aproape 100.000 de euro

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - oct. 11, 2019 1 1993

Un apartament cu patru camere de aproape 80mp situat la etajul IV al unui bloc de pe strada Clăbucet nr.5 din cartierul Mănăștur a fost negociat de Primărie la aproape 1200 euro/mp. Este primul și singurul apartament pe care Primăria a reușit să îl achiziționeze de pe piața liberă, în urma unei licitații lansate în septembrie din dorința de a mări stocul de locuințe sociale din Cluj.

Proprietarii, Ioan și Viorica Man au cerut inițial pe apartamentul cu 4 camere suma de 111.250 de euro, însă în urma evaluării expertului contractat de Primărie și a negocierilor suma a scăzut la  94.400 de euro. Adică Primăria a plătit circa 1186 de euro per metru pătrat pentru respectivul apartament din Mănăștur care însumează peste 79 mp.

Licitația Primăriei implica achiziția a 32 de apartamente de pe piața liberă cu 1,2,3,4  camere pentru a le transforma în locuințe sociale. Contractul fusese estimat la  10,2 milioane de lei ( 2,1 milioane de euro).

Acum, Consiliul Local urmează să certifice prima achiziție, urmând ca municipalitatea să reia procedura pentru a mai cumpăra și alte locuințe.

În luna iunie, Primăria își arăta intenția să cumpere apartamente doar cu 1,2 sau 3 camere, având în vedere că ele vor intra în circuitul social. În momentul în care s-a lansat achiziția, pe listă au fost incluse apartamente de la o cameră la 4 camere. Adică: 8 apartamente cu o cameră, 10 cu 2 camere, 6 cu 3 camere (minimum 66 mp), 6 cu trei camere (minimum 74 mp) și 2 cu 4 camere (minimum 86 mp), cu mențiunea că se acceptă derogări de -25% pentru suprafața utilă a apartametelor ofertate.

La licitație puteau participa orice proprietari care cereau prețuri sub 1404 euro metrul pătrat.

Primăria dă drumul procedurii de achiziție de locuințe de pe piață

 

 • author photo two

  Luminiţa Silea

  Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

  Un comentariu

  Scrie un comentariu

  Articole similare