Închide

Primăria Cluj cumpără generator de mare capacitate pentru orașul Kiev

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - dec. 23, 2022 0 245

Consiliul Local va acorda un ajutor orașului Kiev din Ucraina, reprezentând un generator de mare capacitate. Potrivit primarului Emil Boc este vorba despre o susținere finaciară de circa 50.000 de euro de la bugetul local, după ce primarul Kiervului a făcut un apel la municipalitățile din România să sprijine Ucraina cu echipamente de căldură, având în vedere iarna grea și geroasă și războiul în derulare.

 

„Noi am primit o solicitare la Asociația Municipiilor din România de la președintele Asociației Municipiilor din Ucraina care este primarul Kievului, Vitali Klitschko, care ne-a rugat în măsura în care putem să sprijinim pe perioada ierii care este lungă și grea în Ucraina, cu echipamente de căldură, de la spitale la școli, până la case. Noi am decis să cumpărăm un generator de mare capacitate care poate duce un spital ca oamenii în nevoie să poată beneficia. Suma este undeva, dacă nu mă înșel, între 48.000 și 50.000 de euro. Repet, e un generator care poate face față unor nevoi majore în condițiile în care acolo este din nefericire un război în fiecrae zi prezent acolo, ai decuplări de la sitemul energetic, ai ditrugeri instalații, de infrastructură. Și nu trebuie să îi uităm că oamenii din Ucraina, națiunea aceasta admirabilă care își apără cu prețul vieții conștiința națională, demnitatea și  valorile în care comun credem, cele ale democrației. Acest război trebuie câștigat de Ucraina pentru că dacă nu va câștiga vor fi și altele. Să pună capăt evoluției imperiale ale Rusiei în această parte a lumii. De aceea mă bucur de rezultatele excepționale ale vizitei din SUA, mă bucur de solidaritatea europeană care este de nezdruncinat pentru că pe asta a mizat Putin pe divizarea Europei și a NATO și să pună mână în trei zile pe teritoriul Ucrainei. Oamenii de pe aceasta planetă s-au solidarizat și au obligat Guvernele să îi deo o lecție”, a explicat primarul Emil Boc la Ziua Live.

Consilierii locali vor dezbate la ședința online din 27 decembrie un proiect de hotărâre privind aprobarea acordării ajutorului în favoarea orașului Kiev, din Ucraina, constând în achiziționarea unui grup electrogen 330 KVA și a transportului acestuia, în contextul stării de conflict armat, finanțat din de rezervă bugetară, aflat la dispoziția Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca. 

Foto: Daniel Liel AFP, Facebook AFP

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare