Închide

Primăria Cluj caută constructor pentru Turnul din care să-ți faci selfie cu orașul

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - mart. 22, 2018 0 411

Administrația locală clujeană a lansat licitația pentru a transforma o clădire monument istoric din oraș într-un punct de belvedere magnet pentru turiști, așa cum s-a stabilit în urma unui proiect făcut în urma unui concurs de soluții organizat de Primăria Cluj.

Turnul Pompierilor din Cluj, obiectiv situat într-o piață centrală din oraș, va fi transformat într-un obiectiv important al orașului, după un proiect făcut de arhitectul Vlad Sebastian Rusu și echipa sa formată din Anamaria Cornelia Olănescu, Anda Gheorghe, Octav Silviu Olănescu şi colaboratorii ingineri Ovidiu Rusu și Ludovic Kopenetz.

Contractul de proiectare cu arhitectul clujean și echipa sa a fost semnat anul trecut de Primărie. Potrivit proiectului, Turnul monument istoric din centrul Clujului va fi transformat într-un punct de belvedere al orașului, ultimul nivel terasă al clădirii urmând să aibă o aglindă imensă care să ofere vizitatorilor posibilitatea de a-și face un selfie cu Clujul,

Acum municipalitatea a lansat licitația e execuție (cerere de ofertă prin procedură simplificată într-o singură etapă) care are ca termen pentru depunerea ofertelor data de 11 aplilie. Contractul este estimat la peste 7,2 milioane lei, iar criteriul de atribuire este prețul cel mai scăzut.

Primăria vrea să acceseze fonduri în cadrul Programului Operațional Regional pentru a transforma Turnul Pompierilor într-o atracție pentru clujeni dar și pentru turiști. Cel mai târziu obiectivul ar urma să fie redat publicului în 2020.

Vezi și:

Turnul-„far”. Ce (mai) poate câştiga oraşul în urma concursului pentru reabilitarea Turnului Pompierilor

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare