Închide

Primăria cheamă orașul la caritate. Pentru femeile invizibile pe care n-are cine să le „răsfețe”

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - feb. 21, 2016 0 215

30 de femei frecventează adăposturile de găzduire temporară ale Direcției de Asistență Socială a primăriei clujene. Pentru ele, oficialii structurii, împreună cu o organizației neguvernamentală au lansat o campanie prin care cheamă oamenii de bine din oraș, să le răsfețe, de Ziua Femeii, în luna martie.

„Cele aproximativ 30 de femei ale nimănui au pierdut lupta cu feminitatea din cauza bătăliilor zilnice cu o viață nu tocmai ușoară. Din diverse motive nu au sau și-au pierdut propria locuință și locuiesc temporar în cele două centre ale Direcției de Asistență Socială, simțindu-se cumva norocoase că au un acoperiș deasupra capului și mâncare asigurată, dar uitând cum este să zâmbești, să speri, să iubești. Deoarece primesc haine și mâncare din partea Primăriei vă sfătuim să le dăruiți pe lângă obiecte de igienă corporală (geluri de dus, șampoane, tampoane, roll-oane, perii și paste de dinți), produse de curățenie (săpun, detergent de haine) și lucruri care să le aminteasca de faptul că sunt femei (flori, bijuterii, parfumuri, o pereche de ciorapi, o ciocolată)”, este invitația la caritate de 8 martie pentru clujenii cu suflet.

Ziua de întâlnire este 5 martie 2016, între orele 11.00-12.30 iar locul este Centrul Social de Urgenta de pe strada Dragoș Vodă (nr. 36-38), unde toți cei care doresc pot să le cunoască pe femeile invizibile ale orașului

AICI sunt contactele celor care strâng cadourile pentru femeile invizibile:

Direcția de Asistență Socială și Medicală, email centrulsocialdeurgenta@gmail.com, telefon 0371/007790.

Datele asociației partenere: office@lifeeducationforall.org sau pe contul de facebook al asociatiei-https://www.facebook.com/Life-Education-for-all-7229915811…/.


Primăria dispune de 150 de locuri pentru persoanele fără adăpost. Dintre aceste, 110 sunt disponibile în centrele Primăriei de pe străzile Dragoş Vodă şi Oaşului. Pe lângă acestea, Primaria mai colaboreaza cu Uniunea Creştină din România, care pune la dispoziţie 10 locuri în centrul de pe strada Tutunului şi cu Prison Fellowship România, care dispune de alte 30 de locuri la adăpostul de pe strada Sobarilor. În aceste spaţii cei fără adăpost beneficiază de cazare şi consiliere în obţinerea unor drepturi de asistenţă socială (inclusiv obţinerea de locuri de muncă) şi de masă caldă.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare