Închide

Primăria anunță proiectul câștigător pentru reabilitarea Parcului Feroviarilor

ActualitateAdministrațieTop News by Cosmina Fernoaga - mai 27, 2018 0 1000

Concursul internațional de soluții de arhitectură „Reabilitarea peisageră și reactivarea Parcului Feroviar Cluj-Napoca” se apropie de final. Perioada de jurizare a proiectelor înscrise în concurs se încheie mâine, urmând ca Primăria să anunțe oficial soluția aleasă de juriu, marți, 29 Mai.

Scopul acestui concurs, demarat de Primărie în colaborarea cu Ordinul Arhitecților, a fost acela de a oferi administrației locale o  soluție eficientă pentru dezvoltare urbană sustenabilă a zonei „Parcul Feroviarilor”. „Acest concurs dorește să fac posibilă identificarea și implementarea unui concept integrat de remodelare urbană care să răspundă nevoilor complexe ale unei zone de dimensiuni importante pentru funcționarea eficientă a orașului Cluj-Napoca. Reintroducerea Parcului Feroviarilor în patrimoniul de spații publice verzi al orașului Cluj Napoca este considerată o victorie importantă pentru întreaga comunitate și în același timp o uriașă oportunitate de a reabilita funcțional, ecologic si peisager acest important spațiu verde”, arată reprezentanții Ordinului Arhitecților.

Competiți  a fost lansată încă din 4 aprilie 2018, fiind invitate să participe colective de specialiști din România, țările Uniunii Europene și Spațiului Economic European și Confederația Elvețiană.

Câștigătorul concursului va obține premiul cel mare reprezentat de valoarea estimată a contractului de proiectare în valoare de 555.450 RON, fără TVA. Pentru proiectul plasat pe locul doi se va oferi un premiu de 35.000 RON, iar pentru cel de-al treilea, de 20.000 RON.

Juriul concursului a fost alcătuit din specialiști cu mare experiență în domeniul lucrărilor de această anvergură, fiind cooptați experți în arhitectură, urbanism și peisagistică cu notorietate internațională:

Membri titulari:

Arh. José Mayoral Moratilla

Arh. Ligia Subțirică

Arh. Vlad Gaivoronski

Arh. Peisagist Vera Dobrescu

Arh. Cristi Borcan

Membrii supleanți:

Arh. Anca Cioarec

Arh. Peisagist Alexandru Ciobota

Competiția se alătură unei serii de concursuri de arhitectură organizate de Ordinul Arhitecților din România alături de Primăria Municipiului Cluj-Napoca, în calitate de promotor, serie care a debutat în noiembrie 2016 cu concursul Turnul Celor Trei Vârste, urmat apoi de concursul Rethinking Someș. În plus, acestor două concursuri li se alătură și Concursul Ethno Park Cluj organizat în primăvara anului trecut de OAR, de această dată alături de Consiliul Județean Cluj.

După finalizarea acestui concurs urmează debutul unei noi competiții: Concurs de soluții Amenajare urbană str. Kogălniceanu, str. Universității și străzile adiacente.

  • author photo two

    Cosmina Fernoaga

    Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu