Închide

Primăria angajează proiectant care să caute teren în Bună Ziua pentru a face prima școală din cartier propusă de USR PLUS ca prioritate bugetară în 2021

ActualitateAdministrațieTop NewsUrbanism by Actual de Cluj - iun. 16, 2021 0 1556

Un contract de peste 570.000 lei a fost scos la licitație de Primărie pentru contractarea unui proiectant care să caute teren în cartierul Bună Ziua, cartier nou al Clujului dezvoltat haotic din 2000 încoace, pentru a fi expropriat în vederea construirii unei școli pentru ciclul primar și gimnazial. Proiectantul angajat va elabora și documentația de urbanism pentru viitoarea școală dar și studiul de fezabilitate. Ofertele pot fi depuse până în 20 iulie iar criteriul de adjudecare este prețul cel mai scăzut.

 

 

Potrivit temei de proiectare semnată de arhitectul șef al orașului Danil Pop și de șefa de la Strategii Urbane, arhitecta Andreea Mureșan, Primăria nu deține teren în cartierul Bună Ziua iar proiectantul trebuie să caute el un aplasament (care ulterior va fi expropriat) de maxim 1,2 hectare pe care să propună o școală cu cel puțin 24 de clase (după cum a recomandat Inspectoratul Școlar Județean) care să răspundă cerințelor din cartier pentru următorii 10 ani și care să fie dimensionată în așa fel încât fiecărui copil să îi revină o suprafață de teren de 20 mp. Se recomandă o clădire cu parter și două etaje, sală de sport, curte, zonă verde, inclusiv grădină cu flori. Suprafețele plantate sunt obligatorii iar terenurile de sport se recomandă să fie acoperite cu dale de cauciuc sau tartan.

Zona de interes în vederea alegerii amplasamentului este Cartierul Buna Ziua, delimitat de strada Mihai Romanul și strada Măceșului la sud, Calea Turzii la vest, strada C-tin Nottara și strada Păltiniș la nord și strada Alverna la est.

Contractul scos la licitație de Primărie este numit generic „Dezvoltare infrastructură educațională specifica învatamântului primar si gimnazial în cartierul Buna Ziua – Studiu de Fezabilitate si Plan Urbanistic Zonal” și este evaluat la peste 570.000 lei. Criteriul de adjudecare este prețul cel mai scăzut iar termenul de contract este de 18 luni. Ofertele se pot depune până în 20 iulie.

Condițiile specifice de participare impun ca ofertantul să facă dovada că a dus la bun sfârșit în ultimii 3 ani servicii de proiectare pentru obiective comparabile care fac obiectul contractului prin prezentarea a „maxim 5 contracte având ca obiect servicii de proiectare/elaborare PUZ/PUZ regenerare urbană aferente unor construcții care se încadrează în categoria de construcții civile cel puțin de importanță C, în conformitate cu Hotărârea nr. 766/1997, în valoare cumulată de minim 500.000 lei fara TVA”, după cum se arată în caietul de sarcini al licitației.

Anul trecut, Primăria a preluat în luna iunie de la investitorii de la Grand Hotel Italia un imobil cu parter și etaj și un  teren de 1000 de mp pe strada Theodor Capidan nr.17, după ce privații se angajaseră printr-o documentație mai veche că vor livra municipalității o creșă/grădiniță. Aici s-a amenajat o creșă publică cu 60 de locuri pentru cartierul Bună Ziua, dezvoltat haotic după anii 2000 fără străzi capacitate, parcuri sau infrastructură educațională.

La comisia de urbanism unde investitori privați au propus proiecte pentru construirea unor locuințe colective în Bună Ziua au existat discuții și nemulțumiri după ce arhitecții din comisie au cerut investitorilor să propună facilități educaționale pentru cartier. Există și plângeri că municipalitatea ține pe loc documentații de urbanizare din zonă.

Anul acesta, consilierii locali din alianța USR PLUS au făcut o listă de proiecte pe care au anunțat că doresc să le introducă în lista de investiții pe 2021 ale Primăriei. Printre propuneri s-a avansat și un proiect ambițios care viza  asumarea de către Primăria a unui hub educațional și în cartierul Bună Ziua unde în prezent lipsesc școlile sau grădinițele publice.

La întocmirea și votarea bugetului, primarul Emil Boc le-a promis că toate propunerile pe care le-au făcut se vor regăsi, într-o formă sau alta, în bugetul local și vor fi implementate.

Detalii: Senzori de monitorizare a calității aerului în școli, hub educațional în Bună Ziua sau departament de optimizare a activității Primăriei. Ce proiecte vor să pună în bugetul lui Boc consilierii locali din noul val

(extrase din tema de proiectare, sursa SEAP)

Nici un comentariu

Scrie un comentariu