Închide

Primăria a trasat spații verzi pe terenurile oamenilor. Planul Urbanistic General a fost anulat de Instanță deoarece încalcă Constituția

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - mai 16, 2019 0 2890

Primăria Cluj Napoca trebuia să exproprieze parcelele de terenuri unde s-a impus zona de spații verzi la justa valoare, dar acest lucru nu s-a întâmplat niciodată. Oamenii au rămas cu terenuri prevăzute în Planul Urbanistic General ca spații verzi  și au fost trimiși în instanță dacă sunt nemulțumiți. O nouă decizie dată de instanțele clujene deschide cutia pandorei pentru proprietari. Toți clujenii care au terenuri incluse abuziv în zona de spații verzi, vor putea să fie să ceară despăgubiri publice, la valoarea pieței, fie să anuleze și ei PUG -ul în ceea ce privește proprietățile lor.

Primarul Clujului, Emil Boc, a suferit o înfrângere în instanță, după ce Planul de Urbanism General (PUG) Cluj a fost anulat în parte de Tribunalul Cluj și Curtea de Apel Cluj, deoarece încalcă grav dreptul constituțional care apără proprietatea, scrie stiridecluj.ro.

PUG Cluj avea nevoie de un anumit număr de hectare de spațiu verde, care lipseau, nefiind amenajate de Primărie. Astfel, s-a luat în calcul spațiul public privat. Mai mult, s-au trasat discreționar astfel de zone verzi pe terenuri private, grevându-se dreptul de construire al proprietarilor care au fost limitați să amenajeze doar baze sportive sau zone de agrement.

Primăria nu a expropriat niciun metru pătrat de astfel de spații verzi, deși trebuia să demareze o astfel de procedură. Primăria a și trimis toți nemulțumiții și contestarii în instanță (de exemplu pe cei de pe fosta stradă L.S. Bulandra, din Gheorgheni –Secretul realizării parcului Est. Ce ar trebui să facă primăria pentru a nu o da în bară). Un avocat clujean a obținut recent o decizie definitivă prin care instanța a dispus anularea PUG-ului și revenirea la situația anterioară în cazul unui teren de pe strada Câmpului inclus ca zonă verde, deși era într-o zonă consturibilă. Avocatul citat de evz.ro spus că reprezentanții Primăriei Cluj au recunoscut în timpul procesului că nu au în intenție să amenajeze locuri de joacă sau parcuri în viitorul apropiat pe aceste terenuri private, incluse în PUG ca zone verzi.

Detalii: PUG -UL Clujului anulat pentru că încalcă grav Constituția. Boc a trasat spații verzi pe terenul oamenilor

Abuz după abuz la Primăria Cluj Napoca. PUG-ul orașului anulat în parte pentru motive grave: dreptul la proprietate este doar un moft

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu