Primăria a consolidat cu 1 milion de euro zona afectată de alunecări grave de teren pe strada Uliului/ Urmează o nouă consolidare de aproape 400.000 de euro pentru un nou sector afectat
ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - oct. 04, 2024 0 189
O nouă licitație este în derulare pentru contractarea unui constructor care să consolideze o nouă zonă afectată de alunecări de teren pe strada Uliului. Primăria a deschis în 4 octombrie circulația pe arteră, după ce lucrările de consolidare s-au încheiat pe o altă porțiune de 100 de metri afectată de alunecări grave în primăvara acestui an.
Primarul Emil Boc a organizat o vizită pe teren pentru a deschide oficial circulația pe strada Uliului și a ținut să laude constructorii deoarece au încheiat lucrările la timp. În trei luni, după cum a completat. Adică 4 luni, după cum l-a corectat inginerul Dan Scurtu din familia care deține compania Dimex 2000 cei care au primit, într-o procedură pe situații de urgență, contractul de 1 milion de euro pentru consolidările de pe strada Uliului.
“Așa cum știți, suntem pe strada Uliului din Cluj-Napoca, pentru că au expirat cele trei luni din contract și exact la expirarea celor trei luni contractuale, lucrarea este finalizată. Mulțumim constructorului că a respectat termenul contractual, începe să devină un obicei pe la Cluj, mai rar dar începe să devină regula și nu excepția, cum e prin România și prin Cluj câteodată”, a declarat primarul Emil Boc.
Riverani de pe strada Uliului, veniți la vizita de deschidere oficială a circulației pe stradă, au lăudat și administrația și constructorul și chiar au avansat posibilitatea ca Dimex să consolideze și cealaltă porțiune de stradă afectată, mai jos, de alunecări de teren (nu la fel de grave).
Într-adevăr, Primăria este în licitație (procedură simplificată) pentru contractarea unui constructor care să consolideze o porțiune de 60 de metri, afectată de alunecări de teren, constructul fiind evaluat, potrivit oficialilor de la Direcția Tehnică a Primăriei, la peste 1,8 milioane de lei. “Luna aceasta se face ofertarea pe procedură”, au mai completat aceștia.
Despre acest contract, primarul nu a făcut comentarii.
“Aici, știți bine că a fost o alunecare de teren, am intervenit în regim de urgență, potrivit procedurilor legale, s-a lucrat pe o distanță de 100 de metri liniari. Am amplasat 60 de piloți forați la o adâncime de 20 de metri, iar diametrul unul pilot forat este de 1 metru. Practic, este stabilizat acest versant, astfel încât oamenii să își poată relua drumul spre casă, așa cum o făceau și înainte. De asemenea, s-a făcut drenaj de apă pluvială, s-au modificat utilitățile, au fost introduse cablurile în subteranca totul sa revină la normalitate în privința traficului rutier și ne bucurăm că am reușit să respectăm termenul legal de 3 luni de zile”, a spus, în schimb, Emil Boc.
Chiar dacă au ajuns să fie lăudați pentru o lucrare de 100 de metri, constructorii de la Dimex 2000 au ținut să spună că lucrarea a fost una complicată având în vedere accesul la șantier cu mașini de mare tonaj.
“O provocare cu adevărat mare a fost mobilizarea utilajelor, pentru că sunt utilaje de mare tonaj, cele cu care am efectuat piloții forați, cu o masă de peste 70 de tone. Este un tronson scurt, dar a fost dificil tocmai din această prismă”, a declarat Daniel Scurtu, administratorul firmei de construcții Dimex 2000.