Închide

Prima ninsoare a bulversat oficialii. Opoziția a văzut haos la deszăpezire și a cerut amenzi. Primarul: „Asta de la noi, nu-i zăpadă…”

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - ian. 07, 2016 0 292

Un consilier județen PSD a ridiculizat pe o rețea de socializare modul de lucru al primăriei clujene fața în fața cu prima ninsoare din an. Și a cerut amenzi pentru Boc și firmele care fac deszăpezirea, Rosal și Brantner. În schimb, primarul a spus că tema nomeților de pe străzile din oraș este una falsă.

„Înțeleg că primăria își face datoria, că „e pusă pe treabă”, adică îi amendează pe cei care nu-și curăță trotuarele…Întrebarea este: Cine amendează primăria și pe dl. Emil Boc pentru haosul creat luni seară, datorită proastei gestionări a deszăpezirii din oraș? Și nu numai…”, a scris consilierul județean Remus Lăpușan, ieri, pe Facebook.

Astăzi, după ce dis de dimineață a începu să ningă din nou în oraș, primarul Emil Boc a ținut să anunțe că firmele de salubritate și-au făcut treaba. Potrivit edilului același lucru s-a întâmplat și luni când firmele de salubritate, deși au fost critacate de clujeni, ele au intervenit în intervalul de timp prevăzut de lege – 4 ore de la încetarea ninsorii să fie deszăpezite arterele principale.

„S-a intervenit de azi noapte de la ora 4 dimineața. Întâi cu materiale specifice combaterii poleiului, apoi cu material antiderapant, de la ora 6.00 când a început să ningă. S-a intervenit cu 26 de utilaje de către ambii operatori și 300 tone material antiderapant. Avem 678 de străzi, urgența I, II și III pe care trebuie deszăpezite. Astăzi la prânz mai erau de deszăpezit artere urgența III, din cele 232 câte sunt pe listă. Chiar au fost pe teren utilajele. Mașinile au GPS și putem să le urmărim, nu spunem doar așa. Firmele nu și-au încălcat obligațiile legale la intervenție. Ele trebuie, prin lege, să asigure circulația la 4 ore de la încetarea ninsorii și de la ordinul de ieșire la intervenție. La 15 minute au fost pe teren în prima zi cu ninsoare. Și în a doua zi cu ninsoare au răspuns prompt și au ieșit pe teren. Nu s-a depășit cele 4 ore pentru asigurarea condițiilor oprime de circulație. Așa că nu avem de ce să amendăm firmele”, a declarat primarul Emil Boc.

Edilul a ținut să menționeze că în Cluj-Napoca circulă o temă falsă, cea a nămeților care au pus stăpânire pe oraș. „Asta de la noi nu-i zăpadă care să pună probleme serioase. Oameni buni, nămeții sunt nămeți, cum sunt la munte sau în alte zone. La noi se circulă în condiții de iarnă, nu prin nămeți. Dacă firmele nu-și respectă obligațiile legale atunci vă asigur că vor fi sanționate”, a mai spus primarul.

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.