Închide

Prima comună din Transilvania cu lucrări de cadastru finalizate e din județul Cluj. Oamenii au fost scutiți de taxe de mii de lei

ActualitateAdministrațieTop News by Catalin Suciu - ian. 22, 2018 2 5694

Oamenii au motiv de sărbătoare în comuna Luna după ce autoritățile locale au terminat un proiect început în 2011, care viza cadastrarea terenurilor din localitate, peste 5000 de hectare de teren.

Peste 3000 de localnici își vor primi, în perioada următoare, extrasele de Carte Funciară, fără să plătească nimic.  În plus, au scăpat de nenumăratele drumuri la avocati, topografi, Oficiul de cadastru ori Cartea Funciară. Singurul lucru pe care il au acum de facut este sa meargă la primărie, de unde isi pot ridica documentele.

1,4 milioane de lei au fost alocați din bugetul local din 2011, fiind primul proiect de acest gen din România. La ani distanță de la acest demers, Luna devine prima localitate transilvăneană care încheie cu succes cadastrarea terenurilor.

„Din bugetul local am hotărât să facem punerea în posesie și cadastrarea, nu mai mergi la avocați, nu mai plătești taxe, nu mai ai nimic de făcut. Doar pentru o parcelă de pământ se achitau 1000-1500 de lei, iar  mulți locuitori au câte cinci-șase-șapte parcele”, a spus primarul Aurel Giurgiu, potrivit TVR Cluj.

2 comentarii

  1. Nimic mai fals.
    Banii sunt luati din taxe si impozite (platiti de cetateni) precum si din fonduri ale ANCPI (constituite din taxele platite tot de cetateni). Statul nu a produs nimic caci avem deficit bugetar.

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.