Închide

Prima casă felicitată de oficialii din comisia de urbanism a Primăriei

ActualitateAdministrațieTop NewsUrbanism by Luminiţa Silea - iun. 09, 2020 0 1876

O extindere propusă pentru o locuință existentă de pe strada Crângului nr. 1, lângă benzinăria Rompetrol de pe Calea Turzii (unde a fost aprobat un imobil mixt) a fost prilej pentru oficiali de a o felicita pe arhitecta care a elaborat proiectul. Este printre puținele proiecte felicitate în cadrul ședinței comisiei de urbanism a Primăriei unde nu prea se obișnuiește să se facă acest lucru. Arhitecta a fost felicitată, sub rezerva că, dacă va arăta la fel ca în randările prezentate, atunci este o extindere care arată foarte bine.

Arhitecta Mara Oprea de la Format AD a cerut avizul comisiei de urbanism a Primăriei pentru extinderea unei case unifamiliale existente cu demisol și parter de pe strada Crângului nr. 1 din zona Calea Turzii prin alipirea unui corp nou de clădire cu subsol și parte care să funcționeze ca o a doua unitate locativă. Proiectanții au întocmit un Plan Urbanistic de Detaliu având în vedere că nu se respectau distanțele față de limitele laterale din PUG. Parcela de teren pe care s-a făcut propunerea are 530 de mp. Proiectul s-a discutat la ședința on line a comisiei din 5 iunie.

Arhitecta Mara Oprea a arătat că noul corp propus va avea subsol și parter având în vedere configurația terenului și că pe o latură se va lipi de un sit cu locuințe colective. La întrebările din comisie privind asigurarea locurilor de parcare pentru cele două unități locative rezultate în urma proiectului, arhitecta a spus că deja a completat propunerea inițială prin care a prevăzut două locuri de parcare și a venit cu o variantă în care se asigură 3 locuri de parcare.

Viceprimarul Dan Tarcea, cel care a condus ședința având în vedere că primarul Emil Boc era ieșit cu alte treburi administrative când s-a discutat respectivul punct, a ținut să felicite arhitecta pentru propunerea pe care a prezentat-o și vizual pe planșe comisiei. „Dacă va arăta și în realitate așa cum ne-ați arătat-o nouă, vă felicit pentru că arată foarte bine”, a ținut să spună Tarcea.

Alți arhitecți din comisie nu au făcut comentarii. În schimb, arhitectul șef Daniel Pop a mers și mai departe și a spus că noul proiect arată nevoia ca beneficiarul (Kinga Katona) să refațadizeze și casa veche.

(situație existentă strada Crangului nr.1)

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.