Închide

Prima casă felicitată de oficialii din comisia de urbanism a Primăriei

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - iun. 09, 2020 0 1787

O extindere propusă pentru o locuință existentă de pe strada Crângului nr. 1, lângă benzinăria Rompetrol de pe Calea Turzii (unde a fost aprobat un imobil mixt) a fost prilej pentru oficiali de a o felicita pe arhitecta care a elaborat proiectul. Este printre puținele proiecte felicitate în cadrul ședinței comisiei de urbanism a Primăriei unde nu prea se obișnuiește să se facă acest lucru. Arhitecta a fost felicitată, sub rezerva că, dacă va arăta la fel ca în randările prezentate, atunci este o extindere care arată foarte bine.

Arhitecta Mara Oprea de la Format AD a cerut avizul comisiei de urbanism a Primăriei pentru extinderea unei case unifamiliale existente cu demisol și parter de pe strada Crângului nr. 1 din zona Calea Turzii prin alipirea unui corp nou de clădire cu subsol și parte care să funcționeze ca o a doua unitate locativă. Proiectanții au întocmit un Plan Urbanistic de Detaliu având în vedere că nu se respectau distanțele față de limitele laterale din PUG. Parcela de teren pe care s-a făcut propunerea are 530 de mp. Proiectul s-a discutat la ședința on line a comisiei din 5 iunie.

Arhitecta Mara Oprea a arătat că noul corp propus va avea subsol și parter având în vedere configurația terenului și că pe o latură se va lipi de un sit cu locuințe colective. La întrebările din comisie privind asigurarea locurilor de parcare pentru cele două unități locative rezultate în urma proiectului, arhitecta a spus că deja a completat propunerea inițială prin care a prevăzut două locuri de parcare și a venit cu o variantă în care se asigură 3 locuri de parcare.

Viceprimarul Dan Tarcea, cel care a condus ședința având în vedere că primarul Emil Boc era ieșit cu alte treburi administrative când s-a discutat respectivul punct, a ținut să felicite arhitecta pentru propunerea pe care a prezentat-o și vizual pe planșe comisiei. „Dacă va arăta și în realitate așa cum ne-ați arătat-o nouă, vă felicit pentru că arată foarte bine”, a ținut să spună Tarcea.

Alți arhitecți din comisie nu au făcut comentarii. În schimb, arhitectul șef Daniel Pop a mers și mai departe și a spus că noul proiect arată nevoia ca beneficiarul (Kinga Katona) să refațadizeze și casa veche.

(situație existentă strada Crangului nr.1)

  • author photo two

    Luminiţa Silea

    Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu