Închide

Prim-ministra Viorica Dăncilă, discurs despre „imunoglobină” în loc de imunoglobulină

ActualitateSinteză știri naționale by Catalin Suciu - mart. 07, 2018 0 585

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, în şedinţa de Guvern de miercuri, că prin declanşarea Mecanismului European de Protecţie Civilă va fi rezolvată pe termen scurt criza de ”imunoglobină”.

Premierul a folosit greşit termenul greșit în fiecare frază, spunând imunoglobină, în loc de imunoglobulină.

”O altă problemă la care doresc să mă refer este declanşarea Mecanismului European de Protecţie Civilă şi mă refer la imunoglobină . Zilele trecute am dat acceptul doamnei ministru al Sănătăţii, Sărina Pintea, pentru declanşarea Mecanismului European de Protecţie Civilă din cauza lipsei de imunoglobină din spitale. Impactul asupra vieţii pacienţilor diagnosticaţi cu imunodecifienţe primare, boli autoimune, boli neurologice ar fi foarte mare. Astfel, situaţia din ultimul an, în care s-a înregistrat o lipsă acută de pe piaţă a imunoglobinei va fi finalizată, în sfârşit. Cred că este o soluţie pe care putem să o rezolvăm în termen scurt, în ceea ce priveşte acest aspect”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Ea a mai spus că demersurile pentru achiziţionarea ”imunoglobinei” vor fi realizate de Compania Naţională Unifarm SA, care va acoperi de asemenea şi costurile aferente.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.