Închide

Prim-ministra Viorica Dăncilă, dialog „constructiv și călduros” cu ambasadorul Republicii Populare Chineze

Sinteză știri naționale by Catalin Suciu - feb. 14, 2018 0 495

Premierul Viorica Dăncilă a avut, miercuri, la Palatul Victoria, o întrevedere cu ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, Xu Feihong, cei doi având un dialog ”constructiv şi călduros”, informează Guvernul, transmite news.ro

Viorica Dăncilă i-a mulţumit ambasadorului Chinei pentru mesajul de felicitare cu ocazia instalării în funcţie, transmis de către premierul chinez Li Keqiang.

”Referindu-se la cooperarea economică, premierul Viorica Dăncilă a enunţat obiectivul principal al României, acela de a echilibra treptat balanţa comercială bilaterală, prin amplificarea exporturilor româneşti către China. Creşterea exportului de produse româneşti agro-alimentare, dar şi a celui de produse cu o valoare adăugată ridicată, pot contribui la atingerea, în viitor, a acestui echilibru, a arătat premierul român”, se arată în comunicat.

Cei doi au discutat şi despre cooperarea în domeniul transporturilor şi energetic.

În domeniul transporturilor, premierul a exprimat interesul României pentru cooperarea cu partea chineză în proiecte de infrastructură rutieră, în transportul naval, precum şi în transportul aerian. De asemenea, a mulţumit părţii chineze pentru interesul manifestat faţă de dezvoltarea infrastructurii feroviare din România, din perspectivă naţională, dar şi în contextul conectivităţii regionale.

Citiți mai multe AICI

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.