Închide

VIDEO: Laura Codruța Kovesi: Asistăm la un festival disperat al inculpaților. Nu demisionez!

ActualitateSinteză știri naționale by Catalin Suciu - feb. 15, 2018 0 348

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a catalogat atacurile susținute lansate de duminică seara încoace drept „un festival disperat al inculpaților”.

Ele vin în contextul în care Antena 3 a difuzat duminică seara o înregistrare în care fostul deputat PSD Vlad Cosma îi acuză pe procurorii DNA Mircea Negulescu și Lucian Onea că au încercat să „inventeze dosare în baza unor probe fabricate”, în cauza fiind vorba despre Sebastian Ghiță.

O altă înregistrare  din 18 iunie, e prezentată la Antena 3, înregistrare în care Laura Codruta Kovesi, ar da ordine procurorilor din subordinea sa ”să ajungă la premier” într-o discuție purtată cu procurorul Jean Uncheselu.

Într-o conferință de presă susținută timp de aproape două ore miercuri la sediul DNA, Kovesi a declarat că Vlad Cosma a depus din proprie inițiativă mai multe denunțuri în dosare DNA și i-a apărat pe procurorii DNA Ploiești. Kovesi a spus că nu va demisiona, dar și că nu va intra în politică.

„Acest atac nu e despre Kovesi, e despre procurorii care și-au făcut treaba. Vizează îngenucherea statului român, umilirea societății și a poporului român. Suntem atacați că ne-am făcut treaba. Justiția e sub un asalt de peste un an.
Dacă ne uităm cine atacă vedem inculpați condamnați, trimiși în judecată, oameni care au bani, resurse, posibilități și care vor să decredibilizeze justiția, ce s-a făcut corect, să ducă în derizoriu faptele de corupție. Dacă ești condamnat azi pentru o faptă de corupție pare că nu e atât de grav în opinia unor inculpați”, a spus Kovesi.

 

 • author photo two

  Catalin Suciu

  Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

  Nici un comentariu

  Scrie un comentariu

  Articole similare