Închide

Prieteni până la alegeri. Băsescu i-a transmis lui Boc să renunțe la primărie: „E timpul să predai ștafeta unuia mai bun”

Actualitate by Catalin Suciu - apr. 24, 2016 0 367

Fostul președinte al României i-a transmis sâmbătă primarului Emil Boc să renunțe la cursa electorală. Băsescu a fost prezent în Cluj-Napoca cu ocazia lansării candidaților PMP în cursa pentru alegerile locale.

Urmărit penal într-un dosar în care e acuzat de spălare de bani, Traian Băsescu continuă să facă politică și își sprijină oamenii din propriul partid, PMP, în cursa pentru alegerile locale din luna iunie. Băsescu îl propune la primăria Cluj pe Adrian Gurzău și îi transmite lui Emil Boc, altfel, un apropiat prieten de nădejde, să renunțe la cursa electorală.  „El e un foarte bun om politic ;i un bun primar, dar Clujul are nevoie de unul foarte bun. La toți ne vine rândul să predăm ștafeta unuia mai bun. Dragă Emile, a venit timpul să predai și tu ștafeta unui și mai bun decât tine”, a fost mesajul acestuia.

Procurorii de la Parchetul General au dispus începerea urmăririi penale împotriva fostului președinte Traian Băsescu pentru săvârșirea infracțiunii de spălare de bani, într-un dosar legat de vânzarea unui teren din Băneasa către omul de afaceri Costel Cășuneanu, a anunțat agerpress.

Pe 9 august 2000, pe vremea când era primar general al Capitalei, Traian Băsescu a cumpărat un teren de 3.700 de mp în Aleea Privighetorilor 86 din cartierul Băneasa, pentru suma de cu 1,4 miliarde lei vechi (aproximativ 70.000 dolari la acea vreme). Tot pe 9 august 2000, omul de afaceri Costel Cășuneanu a cumpărat un teren învecinat, cu o suprafață similară, însă la un preț de trei ori mai mare decât cel plătit de Băsescu. Ulterior, în octombrie 2002, Traian Băsescu a vândut terenul din Aleea Privighetorilor către Gabriela Blaj, cumnata lui Costel Cășuneanu, în schimbul sumei de 12 miliarde lei vechi (aproximativ 300.000 de dolari). Cu acești bani, Traian Băsescu a cumpărat o vilă situată pe Șoseaua București — Ploiești cu suma de 280.000 dolari, vilă donată apoi fiicei sale, Ioan Băsescu, mai menționează sursa citată.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare