Închide

Prețuri cerute pe apartamente în Cluj-Napoca, pe cartiere. Floreștiul vecin, piață de interes pentru potențialii cumpărători, a ajuns la o medie de 1500 de euro/ mp (Date portal imobiliar)

Economie by Kristina Reştea - aug. 05, 2022 0 657

Prețul apartamentelor de vânzare din Cluj-Napoca a ajuns, la final de iulie, la 2.172 euro/mp, cu 2 euro peste luna precedentă (2.170 euro/mp) și 376 de euro mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut (1.796 euro/mp), conform statisticilor prezentate de portalul Compariimobiliare.ro. Statisticile iau în calcul și comuna vecină și arată că printre zonele preferate de potențialii cumpărători numără cartierele Mănăștur, Gheorgheni și Mărăști, dar și Floreștiul, locuința satelit a municipiului, unde prețurile sunt de aproximativ 1.500 de euro/mp.

Apartamentele de două camere rămân cele mai populare printre cumpărători: aproximativ jumătate dintre căutările de pe portal vizează astfel de locuințe. O treime dintre căutări se referă la locuințe de trei camere. Mai puțin interesante sunt în această perioadă apartamentele cu o cameră (11%) și cele mari, cu patru camere (doar 6% din căutări).

Cele mai căutate zone (procent căutări) – prețuri medii solicitate:

  • Mănăștur (13%) – 2080 euro/mp
  • Florești (11%)- 1462 euro/ mp
  • Gheorgheni (7%) – 2510 euro/ mp
  • Mărăști (7%) – 2327 euro/ mp
  • Central (5%) – 2500 euro/ mp
  • Zorilor (5%) – 2514 euro/ mp
  • Între Lacuri (3%) – 2500 euro/ mp
  • Bună Ziua (3%) – 2443 euro/ mp
  • Grigorescu (2%) – 2407 euro/ mp
  • Iris (2%) – 2154 euro/ mp

Municipiul Cluj-Napoca trece pragul de 2400 euro/mp, preț cerut

Raportul din luna iulie al Imobiliare.ro arată că în Cluj-Napoca, orașul care se află, de ani buni, înaintea Capitalei în clasamentul prețurilor medii solicitate pe segmentul apartamentelor, așteptările vânzătorilor s-au majorat cu 7,2% în ultimele trei luni. Acestea au ajuns până la 2.400 de euro pe metru pătrat util, față de 2.240 euro pe metru pătrat util în trimestrul anterior. În contextul accelerării ritmului scumpirilor de pe piața apartamentelor, diferența de preț la 12 luni se situează acum la 27% (comparativ cu aproximativ 21% în trimestrul anterior). Cluj-Napoca este, în continuare, singurul mare centru regional al țării în care apartamentele sunt mai scumpe acum cu peste 30% decât în urmă cu doi ani, subliniază raportul.

Vezi și:

Analiză imobiliară: Cluj-Napoca, singurul mare oraș din țară în care prețurile cerute pe apartamente sunt cu peste 30% mai mari decât în urmă cu doi ani/ Cererea a scăzut considerabil

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.