Închide

Preşedintele Iohannis a revocat-o pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi

ActualitateSinteză știri naționaleTop News by Actual de Cluj - iul. 09, 2018 0 151

Președintele Iohannis a semnat astăzi decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcția de procuror șef DNA.. Anunţul nu a fost făcut personal de preşedinte, ci de purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale, Mădălina Dobrovolschi.

Declarațiile purtătorului de cuvânt, citat de G4Media.ro:

„România nu poate face pași înapoi de la statutul de țară în care există supremația Constituției.

Într-un stat de drept deciziile CCR trebuie toate respectate

Judecătorilor CCR le revine obligația să nu se îndepărteze de la idealurie Constituției

Hotărârile CCR trebuie aplicate nu numai de către președintele României, dar și de către majoritatea parlamentară

CCR a decis, citez, ”Președintele României urmează să emită decretul de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi”.

Președintele Iohannis a anunțat mereu că respectă constituția și legile țării

Președintele României a semnat azi decretul de revocare a Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror-șef DNA

Lupta anticorupție nu trebuie în niciun fel oprită

Indiferent de numele procurorului sef dna aceasta institutie trebuie sa asigure lupta anticoruptie la cel mai inalt nivel de performanţă”

 

Curtea Constituțională a stabilit, la finalul lunii mai, că președintele Klaus Iohannis „urmează” să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi, argumentând că în condițiile în care șeful statului nu a avut „nici o obiecţie cu privire la regularitatea” procedurii iniţiate de ministrul justiţiei „ar fi trebuit să emită decretul de revocare”, menţionează Hotnews.ro.

Citește aici motivarea CCR

 

Iohannis, despre „dictatura majorităţii”

Amintim că în urmă cu doar câteva zile, preşedintele Iohannis se arăta revoltat de acţiunile PSD în ceea ce priveşte legile justiţiei. „Este revoltător și inadmisibil modul în care PSD a trecut prin Parlament modificarea Codului Penal. Această dictatură a majorității este profund dăunătoare democrației. Voi folosi toate instrumentele pe care le am la dispoziție pentru a contesta prevederile toxice introduse de PSD în Codul Penal și Codul de Procedură Penală și voi sesiza Curtea Constituțională”, declara preşedintele în urmă cu câteva zile.

Cu doar o zi în urmă, preşedintele Klaus Iohannis s-a aflat la Cluj, unde a deschis Olimpiada Internaţională de Matematică şi a vizitat Institutul Oncologic. Preşedintele a fost aşteptat de câţiva protestatari „#Rezist”, care au avut mesaje de susţinere pentru Iohannis. Preşedintele a refuzat să dea declaraţii presei, cu doar o zi înainte să fie anunţată decizia de semnare a revocării şefei DNA.

Sursa foto: G4Media

Nici un comentariu

Scrie un comentariu