Închide

FOTO/ VIDEO Cum arată şantierele Autostrăzii Transilvania

Actualitate by Actual de Cluj - iul. 09, 2018 0 342

Şantierele de pe cele patru loturi ale A3 între Câmpia Turzii şi Târgu Mureş „au avansat într-un ritm acceptabil”, în ultima lună, notează reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructura, care publică imagini cu stadiul lucrărilor monitorizate.

 

„Straco (pe secțiunea Câmpia Turzii-Chețani) a început forajele la podul peste Râul Arieș și a progresat timid la celelalte structuri mai avansate (viaductul de la Hădăreni și nodul rutier de la Chețani), dar și la terasamentele dinspre est. Însă mobilizarea celor de la Straco poate fi mult mai bună. Vestea proastă este că execuția pe acest lot ar putea fi oprită în curând din cauza refuzului CNAIR de a plăti o serie de lucrări realizate deja de constructor”, notează cei de la Pro Infrastructura.

 

 

 

Pe sectorul următor, dintre Chețani și Iernut, lucrează Astaldi şi Max Boegl, care ar fi „progresat semnificativ” la structurile mari peste Râul Mureș, aducând în zonă și grinzile necesare. „Terasamentele se apropie de final pe cea mai mare parte a șantierului, fiind deja așternut primul strat de asfalt pe porțiuni întinse. Singurele probleme care ar putea întârzia inaugurarea tronsonului dincolo de trimestrul 3 din 2019 sunt reprezentate de o serie de stâlpi de curent care trebuie relocați”, menţionează reprezentanţii API.

Următoarele două loturi (Geiger și Strabag) sunt într-un stadiu foarte înaintat, aşa că aceste lucrări ar putea fi finalizate până la sfârșitul lui 2018. „Din păcate, cele două secțiuni nu vor putea fi deschise traficului până la execuția completă a segmentului Iernut-Chețani care conține nodul rutier de la Iernut. O recepție parțială doar a acestui nod, înainte de finalizarea 100% a contractului, pare acum o utopie, luând în considerare atitudinea oficialilor CNAIR din ultimul an”, menţionează Pro Infrastructura.

Câteva imagini, publicate de asociaţia Pro Infrastructura:

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu