Închide

Președintele Franței, atac fără precedent împotriva celor care refuză vaccinarea. „Nevaccinații, chiar vreau să îi enervez. Și vom continua să facem asta până în pânzele albe”

ActualitateSinteză știri naționale by Actual de Cluj - ian. 06, 2022 0 127

Președintele francez Emmanuel Macron i-a atacat marți pe cei aproape 5 milioane de francezi care nu s-au vaccinat anti-Covid, afirmând că vrea să îi irite ca parte a strategiei guvernului său, relatează Euronews.

Comentariile făcute de Macron într-un interviu acordat cotidianului Le Parisien au venit în ziua în care Franța a raportat încă un record zilnic de 271.000 de infecții cu coronavirusul pe măsură ce varianta Omicron se răspândește rapid în această țară, provocând un nou val pandemic

Macron a făcut aceste afirmații cu trei luni înainte de alegerile prezidențiale din Franța, analiștii notând că ele vor politiza și mai mult dezbaterea privind vaccinarea anti-Covid în contextul în care guvernul francez încearcă în prezent să treacă prin parlament planurile pentru un nou certificat sanitar.
Macron le-a spus jurnaliștilor de la Le Parisien că a decis să acționeze decisiv împotriva nevaccinaților prin „limitarea pe cât de mult posibil a accesului lor la activitățile ce țin de viața socială”.

„Nevaccinații, chiar vreau să îi enervez. Și vom continua să facem asta până în pânzele albe. Aceasta este strategia”, a declarat șeful statului francez.

„Atunci când libertatea mea o amenință pe cea a altor oameni eu devin iresponsabil. O persoană iresponsabilă nu mai este un cetățean”, a mai spus Emmanuel Macron.

„Nu îi voi trimite la închisoare, nu îi voi vaccina cu forța”, a mai afirmat Macron. „Prin urmare trebuie să le spunem: din 15 ianuarie nu veți mai putea merge la restaurant, nu veți mai putea ieși la o băutură, nu mai puteți merge la cafea, nu mai puteți merge la teatru, nu mai puteți merge la cinematograf”, a continuat el.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare