Închide

Președintele CFR-ului, Iuliu Mureșan, audiat mai bine de o oră de DIICOT. Oficialul clujean a fost citat ca martor într-un dosar de delapidare

Sport by Catalin Suciu - feb. 23, 2016 0 316

Un nou scandal zguduie fotbalul românesc. Procurorii DIICOT investighează o fraudă de 1 milion de dolari, bani veniți de la FIFA și care ar fi dispărut din conturile Federației Române de Fotbal în perioada 2010-2012.

Dosarul vizează infracţiuni din perioada 2010-2012, comise de un grup care urmărea „însuşirea sumei de un milion de dolari” proveniţi din finanţarea FRF de către FIFA. „Perioada 2010-2012 a fost momentul la care s-ar fi constituit un grup infracţional organizat prin care s-a urmărit însuşirea sumei de peste un milion de dolari provenită din finanţarea FRF de către FIFA. Banii ar fi fost supuşi unui proces de reciclare fiind transferaţi succesiv prin conturile ,ai multor persoane juridice şi fizice”, au precizat surse judiciare citate de mediafax.ro.

„Am fost sunat vineri de o doamnă procuror şi am fost invitat ca martor. În conturile mele si ale CFR nu au ajuns bani. Sunt străin de această cauză. Am fost în Comitetul Executiv până în ianuarie 2010, deci, nu s-a întamplat în mandatul meu. Deocamdată nu ştiu despre ce este vorba. Nu ştiu dacă este vorba de meciuri, cred că este vorba de ceva fonduri”, a declarat Iuliu Mureşan la intrarea în sediul DIICOT.

Oficialul CFR-ului a stat peste o oră la audieri, iar la plecare n-a făcut niciun comentariu. La DIICOT au fost citați toți membri comitetului executiv din perioada 2010-2012.

Tot în acest dosar a fost audiat în calitate de martor un alt clujean, Patrițiu Abrudan , fost vicepreședinte al Federației Române în mandatul lui Mircea Sandu.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.