Închide

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen: Urmează o „decizie istorică” cu privire la integrarea Ucrainei în UE

Actualitate by Actual de Cluj - iun. 12, 2022 1 63

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a apreciat că statele membre ale Uniunii Europene se vor afla la summitul din 23-24 iunie în faţa unei ”decizii istorice” cu privire la eventuala candidatură a Ucrainei în vederea aderării ţării la UE, transmite duminică dpa, citată de Agerpres și G4Media.

”Sper că peste 20 de ani, când vom privi în urmă, vom putea spune că am făcut lucrul corect”, le-a declarat Von der Leyen jurnaliştilor în timpul călătoriei de întoarcere după o vizită efectuată la Kiev.

Potrivit şefei executivului comunitar, provocarea va fi aceea de a ieşi din summitul UE din 23 şi 24 iunie cu o poziţie unificată ”ce reflectă amploarea acestei decizii istorice”.

Comisia intenţionează să publice până la finalul săptămânii viitoare o recomandare în această privinţă.

”Ucraina a realizat multe în ultimii ani, dar rămân multe lucruri de făcut. Recomandarea noastră va reflecta cu grijă acest aspect”, a adăugat preşedinta Comisiei Europene.

În urmă cu câteva zile, ministrul ucrainean al dezvoltării regionale, Oleksii Cernişov, a declarat că se aşteaptă ca, la summitul de la Bruxelles din 23-24 iunie, cele 27 de ţări membre ale UE să aprobe acordarea statutului de candidat pentru Ucraina dacă săptămâna viitoare Comisia Europeană va face o recomandare în acest sens.

Un comentariu

  1. Doamna asta bate câmpii, una este aderare și alta integrare. Și Romania a aderat la UE, dar mai este mult până la integrare. Părerea mea este că se agită prea mult, pentru nimic, Franța deja s-a pronuntat și au spus că perioada de aderare durează între 15 și 20 de ani, in rest blablabla…

Scrie un comentariu

Tags