Închide

Premierul Florin Cîțu la Cluj: „Vom da posibilitatea de a avea centre de vaccinare drive-through cu Pfizer. Sunt sigur că și la Cluj va fi un centru de acest fel de săptămâna viitoare”

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - apr. 16, 2021 0 465

Premierul Florin Cîțu a anunțat la Cluj că se intenționează accelerarea vitezei de vaccinare prin amenajarea de centre drive-through dar și că mai multe centre Astra Zeneca din țară vor fi transformate în centre Pfizer, având în vedere că în prezent oamenii refuză să se imunizere cu respectivul vaccin. Premierul României se află în vizită la Cluj-Napoca unde a vizitat, de dimineață, un centru de vaccinare de la școala Ion Creangă. El e insoțit de ministrul de interne, Lucian Bode.

„Acum avem o capacitate de vaccinare de 115.000 de persoane pe zi și vom ajunge la o capacitate de 120.000 de persoane vaccinate zilnic. Avem dozele, avem centrele de vaccinare.  Românii, dacă vor, și trebuie să revenim la normal, trebuie să se vaccineze. Avem aceste două luni , iar de la 1 iunie trebuie să ajungem la acea bornă de 5 milioane de persoane vaccinate. Avem nevoie de cetățeni să se vaccineze ca să avem o vară normală”, a spus premierul după vizita în centrul de vaccinare.

El s-a mai plimbat în jurul școlii, alături de primarul Emil Boc și de alți oficiali din PNL Cluj. Cîțu a mai spus că urmează să se amenajeze și centre de vaccinare de tipul drive-through în marile orașe din țară, printre care și în Cluj.

„În primul rând vom da posibilitatea de a avea centre de vaccinare drive-through cu Pfizer. Sunt sigur că și la Cluj va fi un centru de acest fel de săptămâna viitoare. Așa vom crește viteza de vaccinare”, a arătat premierul.

„Vom transforma mai multe centre AstraZeneca în centre Pfizer, care să permită mai multor oameni să se vaccineze și vom permite companiilor, agenților economici, să aibă centre de vaccinare proprii și vom asigura dozele”, a adăugat Cîțu.

Acesta a fost solicitat să își facă selfie cu oamenii care se vaccinau de cei din PNL. Premierul a dat curs solicitărilor.

(sursa gov.ro)

Nici un comentariu

Scrie un comentariu