Închide

Premieră vineri la teatrul de păpuși ”Puck”

Cultură by Actual de Cluj - dec. 22, 2022 0 145

Premieră vineri la teatrul de păpuși ”Puck” din Cluj.

E vorba de piesa ”Teatrul Umbrelor”/ ”Árnyak színháza”, pusă în scenă de artiștii teatrului de păpuși vineri seara la ora 18, în 23 decembrie. E ultima premieră a anului, în regia și dramatizarea lui Rumi László. Piesa este un spectacol pentru copii cu vârsta de cel puțin patru ani.

”Povestea începe într-un orășel de provincie, unde se închide teatrul. Bătrâna doamnă sufleur, Ofelia, stinge luminile rampei. Luându-și rămas bun de la scenă, ea este copleșită de amintiri și are senzația că este urmărită. Ajungând în odaia ei se instalează în balansoar și surprinde ființele misterioase care o urmăreau: umbrele personajelor pe care le cunoștea din spectacole. Ele se adăpostesc în căsuța doamnei, dar gălăgia pe care o fac atrage mânia proprietarului, care amenință cu evacuarea. Ofelia se hotărăște să adune umbrele neastâmpărate într-o trupă de teatru care va prezenta scene din vechile spectacole. Teatrul Umbrelor va porni într-un turneu mondial și va avea succese după succese. Umbre de personaje din toată lumea i se alătură, până când, într-o zi, apare silueta unui personaj misterios”, prezintă instituția de cultură. În distribuție: Balogh Dorottya, Patka Ildikó, Péter Izolda, Laura Pünkösti, Domokos Szabolcs, Kötő Áron, Mostis Balázs și Szűcs Tamás. Biletele costă 40 de lei, 20 de lei pentru pensionari și 10 lei pentru preșcolari, elevi și studenți, și se cumpără de la casieria din foaierul teatrului, înainte de intrarea la spectacole.

Teatrul de Păpuşi ”Puck” din Cluj-Napoca a fost înfiinţat în 1950 iar palmaresul numără peste trei sute de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu