Închide

Premieră sâmbătă la Teatrul Maghiar

Cultură by Actual de Cluj - nov. 08, 2018 0 92

Premieră sâmbătă la Teatrul Maghiar din Cluj-Napoca, unde în sala studio e pus în scenă spectacolul „Under construction”, realizat de o tânără echipă de artiști și finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, ce explorează tema maturizării.

Spectacolul e un proces de creație în comunitate coordonat de artista Krisztina Sipos, cunoscută pentru activitatea sa de regizor, componist și performer în teatru independent. Din echipa de producție fac parte actori de la Teatrul Maghiar, dar și artiști independenți și studenți la actorie. Spectacolul pornește de la ideile și propunerile echipei legate de procesul maturizării – regizorul având rolul de a creea limbajul teatral unic, specific montării. Înainte de a pune în scenă spectacolul, echipa a intervievat reprezentanți ai diferitelor generații, a organizat focus-grupuri și dezbateri tematice pe tema maturizării și vrea ca prin acest spectacol să răspundă la mai multe întrebări, de exemplu ce ne face să ne maturizăm sau care este efectul pe care îl au deciziile luate în diferite momente din viață.

Spectacolul nu beneficiază de traducere în limba română – de altfel niciun spectacol din această lună pus în scenă la Teatrul Maghiar nu beneficiază de această opțiune.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu