Închide

Premieră la Cluj: traseu de caiac pe lacurile Gherogheni și Chios pentru nevăzători. Primarul Boc a testat circuitul

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - sept. 27, 2022 1 83

Un traseu de caiac pentru persoane nevăzătoare a fost configurat pe lacul din Gherogheni, în Cluj-Napoca. Este vorba despre un circuit ghidat prin intermediul unor boxe amplasate lângă lac prin intermediul cărora nevăzătorii se pot plimba singuri cu caiacul pe lac. Proiectul face parte din activitățile dedicate Săptămâna Europeană a Sportului (23-30 septembrie) din municipiu. Traseul este o premieră pentru România și a fost testat de primarul Emil Boc, la începutul săptămânii.

 

Traseului de caiac accesibilizat pentru persoanele nevăzătoare prin care acestea vor putea vâsli singure, ghidate de sunetele emise din boxele special amplasate în proximitatea lacului din Gheorgheni, s-a inaugurat, oficial, în 26 septembrie, de către primarul Emil Boc.

Oficialul a postat pe Facebook mai multe imagini în care apare testând traseul cu caiacul, alături de persoane cu dizabilități.

Proiectul denumit  „Caiacul, o cultură sportivă inovativă pentru tineret” este o inițiativă a asociației Caiac SMile, sprijinită financiar și de către municipalitate. Inaugurarea acestui traseu a fost făcută  în timpul Săptămânii Europene a Sportului,  23-30 septembrie, perioadă în care în Cluj-Napoca au loc mai multe activități sportive menite să promoveze mișcarea.

„Datorită acestui proiect, tinerii cu diferite deficiențe și dizabilități, cei proveniți din casele de copii sau din medii defavorizate din Cluj au posibilitatea să facă sport, săptămânal, alături de voluntarii Caiac SMile. «Caiacul, o cultură sportivă inovativă pentru tineret» organizat este finanțat de Primăria și Consiliul local al Municipiul Cluj-Napoca cu 30.000 lei”, a arătat primarul Emil Boc.

Pe lângă traseul dedicat persoanelor cu dizabilități, cei de la Asociația Caiac SMile au mai încurajat și alte activități dedicate persoanelor cu dizabilități: baschet în Baza Sportivă Gheorgheni; tenis de masă la Clubul Sportiv Lamont sau tenis de câmp la Winners Sports Club.

sursă foto: Emil Boc/Facebook

Un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare