Închide

Premieră de gală pentru încă un film românesc la Cluj, vineri; vin regizoarea și protagonistul

Cultură by Actual de Cluj - ian. 31, 2018 0 1431

Încă un film românesc are premiera de gală la Cluj, în prezența regizoarei și a protagonistului, care e și co-scenarist.
E vorba de filmul „Soldaţii. Poveste din Ferentari”, care are prima proiecție de gală vineri la ora 20 la Cluj, la cinematograful Victoria, unde vin regizoarea Ivana Mladenovic, aflată la debut, și coscenaristul Adrian Șchiop, care e și protagonist și autorul cărții pe care se bazează filmul. Proiecții de gală sunt programate și la Sibiu o zi mai târziu, și la Iași, duminică seara, iar săptămâna viitoare, marți, și la București.

„Soldaţii. Poveste din Ferentari” spune povestea lui Adi, un antropolog în vârstă de 40 de ani, părăsit de curând de iubita lui, care se mută în Ferentari pentru a documenta un doctorat despre manele. Acolo îl întâlneşte pe Alberto, un rom sărac, fost puşcăriaş, care promite să îl ajute să cunoască cântăreţi. Cei doi încep o relaţie. Când banii se termină, amândoi se trezesc captivi într-un apartament în care se iubesc sincer şi se folosesc unul de altul. Adrian Schiop şi Vasile Pavel Digudai interpretează rolurile principale.

„Soldaţii. Poveste din Ferentari” este adaptare liberă a romanului omonim scris de Adrian Schiop şi apărut la editura Polirom în 2013.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare