Închide

Prefectul la bienala de arhitectură: „Aș desființa și mâine Inspecția în Construcții”

AdministrațieTop News by Luminiţa Silea - feb. 18, 2015 0 632

Reprezentantul Guvernului la Cluj, Gheorghe Vușcan, a declarat printre planșele cu proiectele premiate în cadrul Bienalei Naționale de Arhitectură 2014 și expuse la Muzeul de Artă că situația urbanismului clujean este dezastruoasă în teren.

„Noi ne chinuim să desființă în instanță autorizații de construire și să îndreptăm din răul făcut oamenilor și primăria clujeană continuă să elibereze alte autorizații. Așa că degeaba ne tot străduim că ne luptăm cu morile de vând. La fel este și privind controalele pe care le face Inspecția în Construcții. În urmă cu câtva timp le-am cerut să facă verificări și să aplice sancțiuni. Dar ei merg în teren și constată că totul este în regulă. Pentru că cei de acolo sunt în cârdășie cu constructorii. Și mâine aș desființa această instituție”, a spus prefectul Gheorghe Vușcan.

Prefecul a acuzat în 2013 inspectorii în construcţii că au dat foarte puţine amenzi la Cluj, în comparaţie cu numărul de controale efectuate. Potrivit acestuia, cuantumul amenzilor date pentru nereguli în construcţii fusese acum doi ani de doar 29.000 de lei. Aceasta în condițiile în care, spunea prefectul, cetățenii vin în audiențe și reclamă foarte multe nereguli, iar primăriile continuă să elibereze autrorizații de construire în interesul beneficiarilor, fără să țină cont de vecinătăți.

Șeful Inspectoratului în Construcții Nord-Vest, Laurențiu Ruen nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.
  • Articole similare