Închide

Prefectul din Cluj: sute de bolnavi de coronavirus ar trebui scăzuți din calculul care face Clujul al doilea cel mai infectat județ din țară

Sănătate by Actual de Cluj - nov. 17, 2020 0 560

Prefectul din Cluj spune că incidența infecției cu coronavirus în acest județ, care e a doua din țară, este în realitate mai mică, după ce a găsit câteva sute de persoane care sunt depistate cu coronavirus dar care au domiciliul în alte județe.

”Din verificările făcute am identificat 316 persoane pozitive din totalul de 3041 cazuri active din Cluj-Napoca, care nu au nicio forma se ședere aici, respectiv mare parte din ei sunt carantinati în județele de domiciliu, dar au declarat locul infectării Cluj-Na sau au fost testati aici și luați în calcul la incidență”, spune el.

Abrudean, care e și președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, spune că populația stabila la care se calculează incidența infecției cu coronavirus în Cluj-Napoca este de 336.540 de persoane. Dacă cele 316 persoane depistate cu infecție care au declarat locul infecției ca fiind Cluj-Napoca dar locuiesc în alte județe ar fi scăzuți din această cifră, spune el, ”ar reieși o incidenta de 8,09 azi fata de 9,04”, cu referire la incidența infecției în Cluj-Napoca, cu două cazuri la mie peste media județeană, care la rândul ei e a doua cea mai mare din țară.

În total în județ au fost identificate 356 persoane aflate în această situație. ”Ar fi o incidenta în acest moment de 6,85, fata de 7,36”, spune el, cu referire la incidența infecției în întreg județul.

Orașul Cluj-Napoca a depășit o rată de 9 cazuri de infecție cu noul coronavirus la mia de locuitori, conform cifrelor Direcției de Sănătate Publică publicate ieri . În Gherla incidența este de peste zece cazuri la mie, iar în Câmpia Turzii și Huedin – peste 7. Județul Cluj a ajuns ieri la o incidență de 7,37 cazuri la mie, în medie.

În Cluj au fost depistate cu infecție cu coronavirus, de la debutul pandemiei în primăvara acestui an, peste 15.800 de persoane. Doar 1.500 dintre acestea, sub 10%, au fost tratate și declarate vindecate. Numărul deceselor ajunge până ieri la 168 persoane.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare