Închide

Prefectul Clujului, ”recomandare fermă”: ”fac apel către clujeni să poarte masca peste tot în spațiile deschise”. După 3 cazuri la mie e obligatoriu

ActualitateSănătateTop News by Actual de Cluj - oct. 15, 2020 0 785

Prefectul Clujului face o ”recomandare fermă” clujenilor, să poarte măștile în toate spațiile publice. ”Situația e foarte gravă”, spune el. Deocamdată, spune el, e vorba de o recomandare, dar aceasta va deveni obligație după trecerea pragului de trei cazuri la mia de locuitori.

”Avem o evoluție extrem de alarmantă, ați văzut și azi, 226 de cazuri pozitive, record absolut în utima perioadă. situația e una mai mult decât îngrijorătoare, alarmantă chiar”, spune el. ”Apelul pe care îl fac către clujeni se referă la purtarea măștii peste tot în spațiile deschise, e o recomandare fermă, obligație va fi după 3 cazuri la mie. Am văzut că e o obișnuință în mare parte din locurile aglomerate, se vede asta. Ar fi de dorit să se întâmple peste tot. În curând vom ajunge să instituim și această obligație, probabil vom ajunge la 3 la mie în scurt timp”.

Prefectul Mircea Abrudean e și președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și spune că în următoarea perioadă, dacă va crește numărul de cazuri de infecție, și e de așteptat ca acest lucru să se întâmple, pacienții asimptomatici sau cu forme ușoare nu vor mai fi evaluați în spital. ”Lucrurile se vor schimba, ca procedură, vom ajunge ca pacienții asimptomatici sau cu forme ușoare să nu mai fie evaluați în spital, lucru absolut normal pentru că nu ai cum să faci față la un val atât de mare de pacienți, oricâte spitale am avea la dispoziție”, a spus el.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu