Închide

Poveste fără sfârșit la Tarnița: Clujenii aruncă gunoaie pe marginea drumului, Primăria nu poate pune pubele

AdministrațieTop News by Actual de Cluj - nov. 07, 2017 0 810

Dezastru pe malul lacului din care beau apă clujenii: mai multe persoane au fost surprinse aruncând gunoaie de-a valma pe marginea drumului – sunt doar câteva exemple, căci majoritatea scapă neremarcați, doar sacii de gunoaie și alte deșeuri rămân vizibile.

Încă o acțiune de ecologizare a lacului pe marginea celor două drumuri județene care înconjoară Tarnița, DJ 107P și DJ 107N. „Deși responsabilitatea menținerii curățeniei și a colectării deșeurilor din acest areal revine Primăriei comunei Gilău, Consiliul Județean a întreprins această nouă acțiune din dorința de a răspunde așteptărilor turiștilor care, în număr mare, continuă să viziteze zona și în acest sezon. În acest context, au fost strânse toate deșeurile depozitate ilegal în vecinătatea căii de rulare, acestea fiind transportate în locurile special amenajate pentru depozitare”, explică instituția, care adaugă că astfel de acțiuni de igienizare au avut loc periodic. Costurile nu sunt mici, arată CJ Cluj: 12.000 de lei, mai exact 5.344,65 lei și 6.432,43 lei la ultimele două intervenții. Ca să-și recupereze banii CJ Cluj s-a pus pe controale și pe identificat persoanele care aruncă gunoaie. „Împotriva acestora, Consiliul Județean urmează să se îndrepte cu acțiuni în justiție pentru recuperarea prejudiciului”, arată instituția.
În ceea ce privește posibila soluție a gestionării deșeurilor în zona lacului Tarnița prin amplasarea de containere în vecinătatea drumurilor județene, e nevoie ca primăriile să obțină de la Consiliul Județean autorizația necesară în acest sens. „În același timp însă, amplasarea unor astfel de containere nu e neapărat o soluție viabilă pe termen lung câtă vreme aceasta sunt folosite în special de localnicii și proprietarii de cabane din zonă care nu dețin contract legal pentru ridicarea deșeurilor. Soluția care se impune în acest caz și care ar putea rezolva definitiv problema deşeurilor din zonă o reprezintă efectuarea de controale de către primării și obligarea persoanelor fizice şi juridice situate în aria teritorială să încheie contracte de servicii de salubrizare”, arată instituția.

Problema gunoaielor aruncate pe marginea drumului, la Tarnița, e veche. Citește și:

FOTO Drumul gunoaielor, la câțiva kilometri de Cluj. Zona e de-o frumusețe rară, dar turiștii fac prăpăd. Un lider local a pus de unul singur pubele, apoi Consiliul Județean l-a somat să le ia de pe drum

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare