Închide

Portal de locuri de muncă: zeci de mii de aplicanți din Cluj la joburile vacante, în februarie

Economie by Actual de Cluj - mart. 03, 2021 0 132

Un portal de locuri de muncă arată că județul Cluj e în topul județelor cu cele mai multe aplicări la locuri de muncă, din țară.
E vorba de zeci de mii de aplicanți doar în luna februarie, în top trei județe cu cele mai multe aplicări la joburi – e drept că la mare distanță de următoarele, Capitala și Timiș, cu un sfert de milion de aplicări și respectiv cu 60.000. Spre comparație în Cluj în februarie s-au înscris la locurile de muncă de pe platforma BestJobs un număr de 35.000 de aplicanți,urmat la mică distanță de Brașov cu 34.000.
„În luna februarie companiile au căutat să angajeze mai ales personal din categoriile white collar (angajaţi birouri) şi blue collar (lucrători). Din totalul locurilor de muncă activate în luna februarie, mai mult de jumătate (55%) au fost din categoria white collar, 26% au fost joburi din categoria blue collar, în timp ce 19% au fost joburi pentru poziţii de management şi coordonare echipe. În acelaşi timp, angajatorii continuă să caute personal remote (work from home), iar în luna februarie s-au înregistrat cu 24% mai multe anunţuri pentru job-uri remote comparativ cu luna anterioară. Şi candidaţii continuă să aplice în număr mare la job-uri remote (work from home). În luna februarie s-au înregistrat peste 73.000 de aplicări pentru astfel de job-uri, cu 30% mai multe aplicări decât în luna ianuarie”, arată datele BestJobs.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare