Închide

Pompierii reiau sistemele de testare a alarmelor, deschid subunitățile în această săptămână pentru populație, merg pe pârtii și la biserici ca să educe clujenii

Actualitate by Actual de Cluj - feb. 27, 2023 0 148

Pompierii au mers ieri în bisericile din Cluj ca să marcheze ziua educației preventive, după ce cu o zi mai devreme au fost pe pârtiile de ski din județ, cu ocazia Săptămânii Protecției Civile.

Pompierii spun că reiau exercițiile de alarmare publică ”Miercurea Alarmelor”, în care testează o dată pe lună sistemul de alarme montate pe clădiri. Acesta este un exercițiu de alarmare a populației care a demarat în 2017. Exercițiile se vor desfășura în prima miercuri din fiecare lună, precizează ISU Cluj. Pompierii adaugă că în această săptămână porțile subunităților ISU Cluj sunt deschise pentru cei care vor să vadă tehnica de intervenție.

”Este foarte important să transmitem mesaje preventive și către tânăra generație.”, arată ISU Cluj Drept urmare, astăzi a avut loc la Universitatea ”Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca un atelier de prim-ajutor. Acțiuni teoretice și practice de instruire vor avea loc în zilele următoare și la Liceul Teoretic ”Avram Iancu” din Cluj-Napoca, Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu” din Cluj-Napoca, Liceul Teoretic ”Ana Ipătescu” din Gherla, Liceul Teoretic ”Petru Maior” din Gherla și Colegiul Național „Mihai Viteazu” din Turda.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu