Închide

Pompierii clujeni descind în cluburi și discoteci, împart amenzi de mii de euro într-o lună UPDATE Ce nu s-a rezolvat nici după 2 ani

ActualitateTop News by Actual de Cluj - nov. 27, 2017 0 614

Tragedia din clubul bucureștean Colectiv s-ar putea repeta în cluburile clujene: sunt doi ani de la tragedie, dar multe cluburi și discoteci încă nu s-au conformat normelor privind prevenirea incendiilor. Doar în această lună amenzile date de pompieri ajung la peste 10.000 de euro.

Controalele pompierilor în cluburi și discoteci sunt inopinate: aceștia apar în weekend ca să vadă dacă normele privind stingerea incendiilor sunt respectate; sunt doi ani de la tragedia din Colectiv, cu zeci de decedați, dar încă mai e de lucru: doar la sfârșit de săptămână și doar în această lună, doar în Cluj, totalul amenzilor ajunge la 65.300 de lei, adică 14.500 de euro. Au fost făcute 45 de controale, ce s-au lăsat cu 18 amenzi.

UPDATE 

Am vorbit cu purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Cluj, Andrei Biriș, și l-am întrebat de ce, la doi ani de la tragedie, încă sunt amendate cluburile pentru nerespectarea normelor privind siguranța împotriva incendiilor. Principala cauză a amenzilor – încă administratorii multor cluburi nu au pus la punct iluminatul de siguranță și securitate, de exemplu însemnele luminoase „ieșire” deasupra căilor de evacuare. Altă deficiență constatată mai des a fost faptul că mari consumatori de energie electrică sunt racordați la instalații subdimensionate. Dar cea mai des întâlnită deficiență, care însă rar duce la amenzi, e obstrucționarea căilor de evacuare, de exemplu cu diverse materiale ori chiar cu un scaun. Aceste deficiențe, însă, se remediază pe loc astfel că nu sunt date amenzi, precizează Biriș. Totodată în multe cluburi s-a constatat depășirea capacității maxime admise, adaugă el.

Citește cum era în 2015:

Dumnezeu cu mila în localurile din Cluj, după tragedia post #Colectiv: zeci verificate și amendate cu mii de euro

Nici un comentariu

Scrie un comentariu