Închide

Polițiștii din Cluj au prins un hacker din Brașov în flagrant în timp ce accesa ilegal mai multe conturi bancare

Actualitate by Actual de Cluj - dec. 26, 2023 0 204

Polițiștii din Cluj au prins un hacker din Brașov în flagrant în timp ce accesa ilegal mai multe conturi bancare.

În urmă cu câteva zile polițiștii din Covasna și Târgu Secuiesc în baza unor activități informativ-operative derulate într-un dosar penal aflat în cercetarea polițiștilor din Cluj  au depistat în flagrant delict un bărbat, de 43 ani, din Brașov, în timp ce ar fi accesat în mod ilegal mai multe conturi bancare, prin folosirea datelor sustrase. Totodată, acesta ar fi efectuat șapte tranzacții în mod fraudulos, în valoare totală de 43.310 lei, la un stand de ridicare a coletelor, din Târgu Secuiesc. Astfel, acesta ar fi ridicat 7 colete, conținând telefoane mobile pe care le-ar fi comandat în 20 decembrie de pe pagina web a unei societăți de profil.

În urma controlului autoturismului folosit de către acesta, au fost identificate 14 alte colete, prejudiciul total fiind de 100.000 de lei.

Ulterior, bărbatul a fost lăsat în custodia politiștilor din Cluj, în vederea documentării întregii activități infracționale a acestuia și continuării cercetărilor în cauză. În 23 decembrie, a doua zi, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au dispus reținerea pentru 24 de ore, ulterior, instanța dispunând arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile. În ajunul Crăciunului, în 24 decembrie, în casa bărbatului a fost făcută o percheziție, fiind identificate date de interes pentru soluționarea cauzei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos

Nici un comentariu

Scrie un comentariu