Închide

Politicienii clujeni au votat, toți cu speranța în suflet

ActualitatePoliticaTop News by Actual de Cluj - mai 26, 2019 0 284

Primarul Clujului, Emil Boc, a votat în cartierul Zorilor. A venit însoțit de președintele Consiliului Județean, Alin Tișe. Boc a votat atât pentru alegerile europarlamentare, cât și pentru referendumul pentru justiție. El a subliniat că a votat pentru viitorul Uniunii Europene, pentru candidații PNL care pot asigura consolidarea Uniunii Europene, dar si statulul României în Uniunea Europeană.

La rândul său, liderul PNL Cluj, Danie Buda – candidat pe lista PNL pentru Parlamentul European – a votat la o secție de votare din cartierul Gheorgheni. El a declarat că își dorește ca România să își mențină parcursul european, să aibă parte, mai departe, la accesarea fondurilor europene, pentru a se putea moderniza. Buda a mai spus că fermierii români trebuie să se bucure în continuare de fonduri europene pentru a se putea dezvolta.

Președintele ALDE Cluj, Steluța Cătăniciu, a votat la rândul ei în cartierul Zorilor. Cătăniciu a subliniat că a votat pentru o Românie demnă în Europa, independentă și suverană. Ea a subliniat că nu a votat referendumul. „Am votat pentru o Europă a respectului reciproc. Am votat pentru o Românie demnă, independentă și Suverană. Nu am votat pentru refernedum, deșu susțin lupta împotriva corupției. Nu pot, însă, să intru în jocul murdar al unui președinte care nu își merită țara”, a spus Cătăniciu.

Senatorul USR, Mihai Goțiu, a votat la scurt timp după deschiderea secției de votare, afirmând că se bucură pentru prezența mare la vot, încă de la primele ore ale dimineții. „E un semn bun prezența mare la vot. E un semn bun şi faptul că primul român care a votat este un clujean, în Noua Zeelandă. Acest Cluj, Cluj-Napoca, aşa cum a fost ani la rând simbolul mişcărilor şi schimbările civice din România, poate să devină şi un simbol al schimbării politice în România”, a declarat Goţiu – citat de ziua de Cluj. Reprezentantul USR a adăugat că are încrdere că se poate schimba politica din această țară și că la Bruxelles vor ajunge oameni competenți şi care au demonstrat că sunt profesionişti înainte să intre în politică. „Am votat pentru a da un semnal clar că cetățenii României susțin justiția și lupta împotriva abuzurilor”, a mai sus Goțiu.

Comisarul European Corina Crețu, candidată pe lista Pro România, a votat la Cluj Napoca, la o secție din cartierul Gruia, alături de Ioan Rus, fostul ministru al Transporturilor în Guvernul Ponta. „Am venit să votez în speranţa unui nou început. Am votat pentru echipa noastră de profesionişti, pentru un viitor mai bun pentru România, am votat pentru o Românie europeană”, a declarat aceasta. Ioan Rus  a spus că a votat atât pentru alegerile europarlaemntare, cât pentru Referendum: „Eu am votat în speranţa unei noi structurări solide, a unei noi stângi europene, adevărate în România”, a spus Rus.

(În imagine de mai sus, primarul Clujului, Emil Boc, președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, și deputatul PNL Adrian Oros).

Nici un comentariu

Scrie un comentariu