Închide

La Cluj, 48,13% prezență la vot. Se fac primele estimări de rezultate

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - mai 26, 2019 0 1348

Cozi imense la secțiile de votare, pe tot parcursul zile, atât în Cluj cât și în țară și Diaspora. La ora 18.00, prezența la vot în județul Cluj, raporată de BEC, era de 48,13%, pentru alegeri europarlamentare, iar pentru Referendum de 44,30%. Potrivit informațiilor Actual de Cluj – primele estimări vehiculate în partide arată un avantaj considerabil pentru USR-PLUS, în secțiile de votare din municipiul Cluj Napoca, în special în cele din cartierele Zorilor, Gheorgheni, Grigorescu și Centru.  În municipiul Turda, precum și în comuna Florești, USR-PLUS ar avea de asemenea un avantaj la vot – spun aceleași surse.  În presa centrală sunt vehiculate procente estimative, care arată că partide mai mici, precum ALDE, PMP și UDMR se luptă să facă pragul electoral.  UDMR-iștii s-ar fi mobilizat apelând la cetățenii din Ungaria, care au și cetățenie română.  Toate partidele sunt copleșite de prezența masivă la vot, care le dau peste cap absolut toate calculele. Procentele estimative din sondajele de opinie realizate în lunile trecute, nu se vor apropia de rezultatele reale, spun analiștii politici.

În presa centrală se vehiculează că voturile merg masiv spre PSD, USR și PNL. Date din interiorul PNL ar prezenta următoarea situație estimativă – pe baza informațiilor parvenite din interiorul secțiilor de votare. Astfel, la ora 18.00, PSD s-ar situa la circa 27%, PNL la circa 26%, USR la circa 23%, UDMR la peste 5 %, ALDE la limita 5%, Pro Romania la limita 5%, PMP sub 5%.  Sunt pur și simplu niște date estimative, care nu au nicio legătură cu scorul real, care va fi făcut public în cadrul exit-poll-urilor autorizate, de după închiderea secțiilor de votare.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.