Închide

Poliția Cluj: ce să faci ca să nu fii țepuit pe Internet

Actualitate by Actual de Cluj - iun. 17, 2015 1 393

A fost țepuit pe Internet, de unde a cumpărat un telefon mobil, dar l-a reclamat pe autor Poliției, care a făcut dosar penal pentru înșelăciune.

Un tânăr de 19 ani din Rădăuți e cercetat de polițiștii din Câmpia Turzii după ce ar fi înșelat o persoană prin intermediul unui site, nelivrând bunul expus spre vânzare. „Un tânăr, de 19 ani, din Rădăuți, prin intermediul unui site de profil, ar fi expus spre vânzare un telefon mobil, la prețul de 320 de lei. Acesta ar fi încheiat o înțelegere cu o persoană interesată, fiind stabilită livrarea coletului cu plata în ramburs. Persoana vătămată a primit coletul și a achitat prețul stabilit, constatând ulterior că telefonul nu a fost expediat”, arată polițiștii.
Tânărul bănuit de comiterea faptei este cercetat de polițiști pentru înșelăciune.

Poliţia recomandă:

  • Manifestaţi prudenţă în cazul în care doriți achiziționarea unor bunuri de pe site-uri de profil și solicitați cât mai multe date de la vânzător;
  • Nu comunicaţi niciodată informaţii personale confidenţiale – CNP, serie buletin, conturi bancare, paroles au altele.
  • Dacă sunteţi victimă a unor astfel de fapte, sesizaţi imediat poliţia la numărul unic de urgenţă 112 sau adresați-vă celei mai apropiate unități de poliție, pentru a fi demarate verificările ce se impun.

Un comentariu

  1. „A țepui” acesta, l-ati luat direct din comunicatul politiei sau e din tolba redactiei?
    Era greu sa folositi „a insela”, sau va adresati special unei categorii de cititori (de ex. „țepuitorilor”)?

Scrie un comentariu

  • Articole similare