Închide

Poliția Cluj: 5 escroci care înșelau clujeni prin metoda „accidentul” prinși anul trecut la Cluj

ActualitateTop News by Actual de Cluj - ian. 20, 2019 0 225

Metoda „accidentul” continuă să facă victime în Cluj nu doar din cauza naivității victimelor, ci și din cauza puținilor autori prinși.
Inspectoratul Județean de Poliție Cluj arată la solicitarea actualdecluj.ro că anul trecut au fost prinși cinci autori ai unor înșelăciuni prin metoda „accidentul”.

„Polițiștii clujeni acționează atât pentru prevenirea acestui gen de fapte, cât și pentru combaterea acestora. Au fost și sunt derulate campanii de prevenire a acestui gen de fapte, iar înșelăciunile înregistrate au fost și sunt mediatizate tocmai pentru a trage un semnal de alarmă, pentru a afla cetățenii de modul de operare folosit de către infractori și pentru a-i determina să fie precauți, să nu cadă în capcana acestora. În pofida acestor activități, continuă să se înregistreze înșelăciuni prin metoda ,,accidentul”, categoria vulnerabilă fiind cea a persoanelor vârstnice”, explică IPJ Cluj.

Metoda ,,Accidentul” este modul prin care escrocii reușesc să obțină sume mari de bani sau alte foloase materiale, profitând de îngrijorarea ori de credulitatea unor persoane pe care le sună, de obicei pe telefonul fix, și se dau drept membri ai familiei ori se prezintă ca având o calitate oficială și cer urgent ajutor financiar, ca urmare a unui accident. „Ce trebuie să faceți în astfel de situații: Nu răspundeți unor solicitări prin care vi se cere să depuneți diverse sume de bani într-un cont, indiferent de motivul invocat! Nu vă lăsați impresionați de povești tragice, chiar dacă interlocutorul pretinde că ar fi implicate persoane apropiate vouă și solicitați-i cât mai multe detalii pentru a le putea verifica ulterior. Vorbiți-le și rudelor mai în vârstă despre această metodă, acestea fiind victimele preferate ale escrocilor, întrucât sunt vulnerabile și mai ușor de impresionat emoțional”, adaugă polițiștii.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu