Închide

Poiectul urbanistic pentru construirea unei noi facilități de producție la Săndulești, care va prelua activitatea fabricii Sanex, avizat de comisia de urbanism a Consiliului Județean

ActualitateAdministrațieTop NewsUrbanism by Actual de Cluj - mai 05, 2023 0 1072

Planul Urbanistic Zonale pentru introducerea în intravilan a unui teren de peste 29,4 hectare din comuna Săndulești și construirea unei unități de producție și a unor spații administrative a primit avizul la ședința Comsiei de Urbanism din 4 mai. În viitoare fabrică din comuna Săndulești urmează să se mute activitate Sanex din Cluj-Napoca (Cesarom), companie care face parte din LASSELSBERGER GROUP, unul dintre cei mai mari producători europeni de plăci ceramice și materiale de construcții. Pe platforma industrială din Cluj urmează să se dezvolte un proiect imobiliar de anvergură.

 

Fabrica nouă din comuna Săndulești va fi contruită pe un teren de 29,4 hectare, situat  pe partea sud-vestica a Autostradei Transilvania in imediata vecinatate a carierei Săndulești. Investiția a fost declară oportună de comisia de urbanism a Consiliului Județean în noiembrie 2022. Proiectanții de la Ahrimar au revenit cu Planul Urbanistic Zonal pentru construirea ansamblului industrial de produceți, depozitare și spații administrative, la ședința din 4 mai. Potrivit arhitectului Valentin Moldovan, terenul este denivelat și are nevoie de sistematizări verticale, iar investiția nu are impact asupra zonei Natura 2000 din vecinătate (este la circa 30-40 de metri distanță) nici asupra autostrăzii. Pe teren (propritatea unor persoane fizice, societăți dar și Primăriei Săndulești – contractat de beneficiar) există o serie de construcții care se vor demola, o hală existentă urmând să fie păstrată și refuncționalizată pentru spații administative. Accesul se va realiza prin intermediul drumului 107L. În ceea ce privește rețelele, au arătat proiectanții, terenul se află în proximitatea zonei echipate cu rețelele de apă și energiei electrică, utilități care urmează să fie redimensionate și extinse și se va realiza racordare amplasamentului la rețeaua TrasGaz. Doar în cazul sistemului de canalizare, se va amenja într-o primă etapă, o fosă ecologică, primăria Săndulești având în plan să extindă proiectul de canalizare din comună.  Pe teren urmează să se construiască o clădire industrială (demisol, parter și etaj parția, maxim 40 de metri înălțimel) cu suprafață de circa 339.825 metri pătrați și retrageri de 5 metri față de limitele laterale.

Față în față cu proiectul propus, arhitectul șef al județului, Claudiu Salanță a cerut lămuriri cu privire la integrarea viitoarei hale (o construcție madivă propusă)  în peisaj și asupra proprietății terenurilor care fac obiectul PUZ-ului, în așa fel încât în perimetrul studiat să nu existe prevederi care să permită locuirea, doar industia. Proiectanții au arătat că vor fi realizate și plantări, mai mult, președintele comisiei, Alin Tișe, a recomandat ca și Primăria Săndulești să pună umărul să susțină investitorii care vin în comună și să se preocupe de această parte de plantări.

Specialiștii din comisie au mai cerut detalii cu privire la accese, proiectanții explicând că viitorii angajați ai fabricii care vor veni din Cluj-Napoca vor face 20-40 de minute și vor accesa obiectivul prin intermediul drumului județean 107L, prin proiect fiind prevăzute și benzi de decelerare și accelerare. Pentru amplasament, au mai arătat proiectanții, două intrări și două ieșiti, accesate din aceleași drum județean.

Proiectul a primit avizul specialiștilor din comisie și al arhitectului șef al județului.

Facilitatea de producție care se plănuiește la Săndulești urmează să preia activitatea Fabricii Sanex din Cluj-Napoca (Cesarom), companie care face parte din LASSELSBERGER GROUP, unul dintre cei mai mari producători europeni de plăci ceramice și materiale de construcții. Deja pe amplasamentul fabricii de ceramică Sanex s-a anunțat un amplu proiect de investiții de către Prime Kapital și sud-africanii de la MAS Real Estate.

Detalii: Prime Kapital dezvăluie un plan de investiții de peste 330 de milioane de euro într-un amplu proiect de regenerare urbană în Cluj-Napoca

Vezi și: Primarul luminat de la țară care și-a chemat specialiști să îi facă un cartier ca să aibă destui copii în școală

sursa foto: volumetrie fabrica Sanex – Săndulești/sursă Arhimar/CTATU CJ Cluj

Nici un comentariu

Scrie un comentariu