Închide

Ploaie de amenzi în weekend pentru șoferii din Cluj, 500 în 3 zile, polițiștii pun la bătaie și primele aparate pentru depistarea conducerii sub influența drogurilor

Actualitate by Actual de Cluj - iul. 22, 2019 0 235

Ploaie de amenzi pentru șoferii din Cluj, peste 500 în trei zile, în weekend.

Nu mai puțin de 514 amenzi au dat polițiștii din Cluj vineri, sâmbătă și duminică șoferilor care au circulat pe principalele artere de circulație din Cluj, în special noaptea între orele 3 și 6, dar și pe timp de zi. În aceste trei zile, în care la Bonțida a avut loc ediția din acest an a festivalului Electric Castle, unul dintre cele mai mari din țară, polițiștii au folosit pe lângă aparatul etilotest de depistare a consumului de alcool și aparate de detectare a substanțelor interzise, intrate recent în dotarea polițiștilor clujeni, care detectează rapid substanțele stupefiante din salivă. Și-au și făcut treaba, căci polițiștii au depistat primul caz de conducere a mașinii sub efectul substanțelor psihoactive.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 514 amenzi. De asemenea, au fost reținute 53 de permise de conducere, din care 16 pentru consum de alcool. Peste 700 de persoane au fost testate cu aparatele etilotest și de detectare a substanțelor stupefiante. În urma acestor controale, au fost constatate 9 infracțiuni rutiere la regimul rutier, fiind întocmit și un dosar penal privind comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive: e vorba de un bărbat din Suceava depistat în 20 iulie în jurul miezului nopții pe strada Câmpina din Cluj-Napoca. „Se afla sub influența substanțelor psihoactive, aspect confirmat în urma testării cu aparatul de detectare a substanțelor interzise. Având în vedere cele constatate, cel în cauză a fost condus la unitatea medicală pentru recoltarea probelor biologice”, spun polițiștii.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu