Închide

Plătiți regește să stea pe bancă sau în tribune. Patru fotbaliști care au eșuat la CFR

Sport by Catalin Suciu - dec. 19, 2017 0 1119

Formația clujeană încheie anul pe primul loc în Liga 1, iar dar Petrescu anunță o campanie importantă de achiziții, semn că nu e mulțumit de lotul pe care îl are la dispoziție.

„Pentru a face performanță trebuie să cheltuim”, spune el. CFR Cluj oferă în prezent printre cele mai mari contracte din România și pare să fi dat de un robinet cu bani, fără limită. Așa s-a adus în vară un lot întreg de fotbaliști. Aparent, toți gratis. Totuși, anumiți impresari încasează comisioane grase din transferuri.

Ibrahima Balde, vârful despre care Dan Petrescu spunea că va face senzație în Liga 1, e cea mai mare dezamăgire. Plătit cu 30.000 de euro lunar, cel mai mare salariu din Liga 1, Balde a pierdut contactul cu prima echipă. De altfel, de la venirea sa, Petrescu l-a utilizat doar în două meciuri ca titular, în altele a intrat pe parcurs, iar în trei rânduri n-a prins nici banca de rezerve. A marcat trei goluri, însă antrenorul i-a arătat ușa. „Nu e ceea ce vreau eu la antrenamente. În Rusia era foarte bun”, a spus Petrescu. De altfel, tot fostul internațional a anunțat oficial că îl dorește pe George Țucudean, golgheterul de la Viitorul. Ar fi al patrulea vârf din lot, după Omrani, Vera și Ibrahima Balde, în condițiile în care sistemul de joc utilizat cu precădere în Gruia e cel cu un singur atacant, un 4-2-3-1 de la care Petrescu greu face rabat.

Alexandru Vlad (28 de ani) a sosit, de asemenea, pe cai mari în Gruia, după ani de zile de jucat în Ucraina, la Dnepr, cu care a jucat și finala Europa League. Fundașul stânga spera să intre din nou în atenția echipei naționale a României după venirea la CFR, dar, la fel ca și Balde, Vlad a stat mai mult în tribune. A jucat doar trei partide ca titular, iar de 15 ori n-a prins lotul. Camora e suveran pe post, dar Vlad pare ieșit de tot din calculele lui Petrescu.

Thierry Moutinho (27 de ani) a fost adus liber, de la Mallorca, unde a fost coleg cu Juan  Culio. „Noi am mers să-l vedem pe Culio și ne-a sărit repede în ochi Moutinho. E unul dintre pariurile pentru noul sezon”, anunța președintele Iuliu Mureșan. Nu știe nimeni ce s-a întâmplat pe parcurs, dar în 22 de etape, Moutinho a fost titular de două ori! În alte meciuri a intrat pe parcurs, iar de zece ori n-a fost pe foaia de joc.

Srdjan Luchin (31 de ani) e un alt caz curios de la CFR Cluj.  După o experiență în Bulgaria, la Levski Sofia, unde evolua meci de meci, fundașul central a fost chemat de Petrescu în Gruia. Spera să joace, iar începutul părea că el al său. A fost titular în prima etapă, dar ceva s-a scurtcircuitat pentru că, imediat, Luchin a fost tras pe linie moartă. De 13 ori n-a prins lotul!

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.