Închide

Platformă de turism: Ianuarie, cea mai ieftină lună pentru a plănui vacanțe cu avionul/ Biletele pot fi cu până la 60% mai ieftine

Economie by Actual de Cluj - ian. 07, 2023 0 226

Luna ianuarie este cel mai bun moment pentru achiziționarea biletelor de avion, iar prețurile pot fi reduse cu până la 60%, în funcție de datele alese pentru zboruri, și planificarea călătoriilor viitoare, conform datelor furnizate de agenția de turism online Vola.ro și citate de platforma Horeca.ro. Ianuarie e un fel de “Black Friday” al călătoriilor cu avionul, fiind cea mai ieftină lună pentru a plănui deplasări pentru tot restul anului, arată analiza.

Cele mai ieftine destinații spre care se poate zbura din România sunt cele europene, orașe și țări alese frecvent de români atât pentru vacanțe și city-break-uri, cât și pentru ocazionalele vizite ale rudelor și ale prietenilor, pentru muncă sau studii. Printre cele mai accesibile destinații se numără: Veneția, Milano și Roma (zboruri de la 26 de euro), Bruxelles (zboruri de la 28 de euro), Dortmund (zboruri de la 29 de euro), Londra (zboruri de la 35 de euro).

În motorul de căutare Vola.ro este pus în evidență și cu cât sunt mai ieftine zborurile achiziționate acum față de cele cumpărate în luna de plecare, astfel că cei care achiziționează bilete în această perioadă pot economisi bani pentru încă un bilet de avion sau chiar mai multe zile la destinație, spun cei de la Vola.ro. De asemenea, companiile aeriene au pregătit promoții care scad și mai mult tarifele la bilete de avion.

“Cele mai multe companii aeriene au anunțat deja orarul de primăvară și vară, astfel că cei care se gândesc deja la un city-break în Europa sau chiar la concediul estival își pot planifica de pe-acum sejurul profitând de prețurile ieftine la biletele de avion. În plus, un alt avantaj este reprezentat de situația stabilă a zborurilor din prezent. Dacă în ultimii ani, traficul aerian a fost adesea încurcat, amânat sau chiar anulat de restricțiile impuse de pandemie ori de război, în 2023, incertitudinea nu mai este la fel de mare”, notează analiza citată de Horeca.ro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu