Închide

Platformă de mentorat, lansată la Cluj de organizatorii conferinței The Woman

Actualitate by Actual de Cluj - dec. 14, 2016 0 216

Aproximativ 300.000 de tineri din România cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani au abandonat școala în 2015, conform studiului Eurostat. Doar 1,3% dintre români participă în programe de educare continuă spre deosebire de suedezi, finlandezi și danezi care se implică activ în educarea proprie prin participarea în cadrul conferințelor, trainigurilor sau programelor de dezvoltare profesională și personală, conform studiului realizat de către Comisia Europeană în 2015. Acestea sunt cifrele pe care le lansează organizatorii conferinței The Woman de la Cluj, o dată cu anunțarea temei pentru ediția de 2017: „Educația, puterea de a schimba lumea”.

„Într-o lume în care raportul valorilor se inversează, pentru tot mai multe femei devine dificil să găsească modelele relevante de viață și carieră. Conferința de Leadership Feminin The Woman e un prilej bun de interacțiune, care le va permite femeilor să își găsescă echilibrul și de ce nu, mentori în viață”, a declarat Crina Ciocian, Managing Partner al agenției de evenimente Libero Events.

Desfășurată sub tematica „Educația, puterea de a schimba lumea”, The Woman va reuni între 14 și 15 martie 2017 peste 500 femei lider, cu scopul de a sublinia importanța educației în societate și rolul esențial al femeii în procesul educațional.

„Noutatea celei de-a VI-a ediții a Conferinței de Leadership Feminin The Woman o reprezintă platforma de mentorat Womentors.ro ce urmărește să creeze o conexiune între femeile-lider de astăzi și oamenii de succes de mâine, aceasta urmând să fie lansată la începutul anului 2017. Tinerii care beneficiază de ajutorul unui mentor au șanse mai mari în a-și atinge obiectivele educaționale, a urma o facultate sau a se implica în programe educaționale potrivit studiului realizat de Parteneriatul Național de Mentorat din Statele Unite. În România, 68% din antreprenori se implică activ în mentorarea altor antreprenori, conform Barometrului antreprenoriatului românesc realizat de compania Ernst&Young în 2015”, transmit organizatorii.

Conferința The Woman urmărește astfel să promoveze importanța mentoratului prin intermediul celor peste 20 speakeri internaționali și naționali, dar și prin implicarea femeilor de renume care au reușit să inspire și să schimbe comunități.

Melissa Sterry, fondatorul Bionic City din Marea Britanie, este una dintre primele participate anunțate pentru coferința de la Cluj. Câștigătoare a mai multor premii naționale și internaționale pentru inovare, creativitate și leadership, Melissa a colaborat, de-a lungul carierei sale, cu cercetători de ultimă generație și profesioniști din întreaga lume. În cadrul evenimentului, Melissa va vorbi despre experiența sa de până acum în calitate de de lector, coordonator de workshop-uri, critic și membru al mai multor institute de cercetare în arhitectură din Europa, dar și despre experiența sa în calitate de antreprenor, fondator Bionic City.

Evenimentul este organizat de Libero Events, agenția de evenimente și PR, B2B și B2C, sub semnătura căreia au loc conferințe și workshop-uri precum The Woman, HR Summit, TeCOMM, MarkDay, Architecture, Software Architecture Day, Digital Travel Forum, Cluj Sales Conference, Fiscalitate 24.7, Signal Connect, dar și târguri: Touristica.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu