Închide

VIDEO Planul primăriei pentru sportul clujean care să țină DNA la distanță

ActualitateAdministrație by Luminiţa Silea - ian. 30, 2016 1 376

Construcție transpartinică (asumată și la nivelul partidelor politice) pentru sportul clujean. Asta vrea primăria să aducă pentru cluburile sportive din oraș, construcție care să garanteze că în Cluj oamenii din administrație nu fac coadă să dea cu subsemnatul la DNA, așa cum fac cei din alte primării din țară.

Adică o asumare a maxim 20% din cheltuieli, cofinanțare de la bugetul local al orașului, anual, pentru toate cluburile care fac performanță, dar reușesc să atragă și sponsori privați.

Mai mulți bani pentru cluburile sportive din oraș, adică finanțare de 6,5 milioane de lei în 2016, aceasta au cerut consilierii locali PSD la dezbaterea proiectului de buget al orașului pe anul acesta. În replică, primarul Emil Boc a menționat că există o propunere, de la un consilier local pe care o va susține pentru a stimula performanța și a garanta o siguranță a finanțării cluburilor sportive cu bani publici. Primăria, potrivit edilului, își va asuma să finanțeze cu maxim 20% cheltuielile cluburilor sportive și va continua infestițiile în infrastructura sportivă.

Consilierul Radu Constantea, cel care a propus sistemul, a menționat că nu i se pare normal ca salariile jucătorilor să fie susținute din bani publici, ci cluburile trebuie stimulate să atragă parteneri privați care să sponsorizeze echipele.

„La Cluj avem deja un model de succes la U-BT, la baschet, unde doar 15% din cheltuieli sunt susínute din bani publici. Deci se poate. Asta este și propunerea pe viitor, ca toate cluburile care fac performanță să fie susținute cu maxim 20% din fonduri publice”, a explicat Constantea.

Care e propunerea de finanțare a sportului clujean

Anul trecut, primăria a alocat 4,5 milioane de lei pentru pentru susținerea activității structurilor sportive din oraș (32 de structuri, plus competiția Liga liceelor). Jumătate din bani au mers către Clubul Sportiv Universitatea, club care primește bani și de la bugetul național. Pe locul doi ca finanțare a fost Clubul de baschet U-BT, cu peste 500.000 lei.

 

  • author photo two

    Luminiţa Silea

    Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

    Un comentariu

    Scrie un comentariu